A partir del 30 de juny ja no es podran consultar els comptes de Hotmail a trav

Compartir

La companyia de Redmond ha anunciat un canvi del protocol de comunicació emprat per Hotmail per enviar els missatges a un programa client de correu electrònic, que deixarà a l’Outlook Express sense poder-se comunicar amb el servei de correu web gratuït. La companyia de Redmond no posarà remei a això per forçar la migració dels usuaris a Windows Live Mail.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – De tant en tant, les empreses d’informàtica realitzen canvis radicals en els seus productes que tallen de soca-rel amb el que havien ofert fins ara i forcen els usuaris a una migració massiva. Apple és el paradigma d’aquestes pràctiques, migrant de plataforma dues vegades (de Motorola 60xxx a PowerPC i d’aquesta darrera a Intel x86) i de sistema (del Mac OS Classic al Mac OS X basat en Unix).

Microsoft ara realitza una d’aquestes migracions "traumàtiques" per a l’usuari (malgrat que a petita escala) amb l’anul·lació de l’ús del protocol DAV per a transmetre els missatges de correu emmagatzemats en el servidor al client local. DAV s’havia quedat antiquat per a les necessitats creixents dels usuaris de Hotmail, i més amb la ràpida ampliació de l’espai d’emmagatzematge proporcionat per Microsoft, el que comporta al seu torn un ús més extensiu per part dels usuaris.

DAV deixarà de funcionar el vinent 30 de juny i serà substituït per DeltaSync, un protocol desenvolupat per la mateixa Microsoft i integrat en els seus nous productes de missatgeria com ara Windows Live Mail, el client gratuït que substitueix a l’Outlook Express en els entorns domèstics. Segons la companyia de Redmond, aquest protocol proporciona una gestió més eficaç de carpetes de correu de grans dimensions.

És precisament la migració a aquest darrer el que recomana Microsoft per a tots els usuaris d’Outlook Express que consultin des d’aquest client els seus comptes de Hotmail. Windows Live Mail és gratuït i es pot instal·lar mitjançant l’assistent d’instal·lació de Windows Live, amb el qual a més poden instal·lar-se altres productes de la família Live com ara el Messenger.

Més informació:

Nota publicada per Microsoft en el bloc de suport tècnic de Windows Live Mail

Guillem Alsina