AbiWord 2.8 introdueix interessants facilitats per a la col·laboració

Compartir

Mitjançant el servei online AbiCollab, diversos autors poden treballar simultàniament sobre un mateix document i identificar-se clarament mitjançant codis de colors.

Redacció – Nova versió del processador de textos AbiWord, la semblança del qual amb versions antigues del Word i la simplicitat que presenta l’han dotat d’una comunitat d’usuaris prou fidel, encara que minoritària en comparació amb les d’altres productes com OpenOffice o l’Office de Microsoft.

Buscant anar un pas més enllà del processador de textos, la nova versió d’AbiWord -el numeral de la qual és el 2.8.0- ha inclòs en el seu arsenal una sèrie d’eines de col·laboració. Amb elles, diverses persones poden escriure simultàniament sobre un únic document. La diferència entre el que escriu cadascun dels autors es pot veure d’una manera molt simple mitjançant codis de colors, ja que cada part del text escrita per un autor diferent compta amb el seu propi color distintiu. Aquestes eines són utilitzades a través del servei online AbiCollab, un servidor en el qual s’emmagatzemen els documents sobre els quals es treballa col·lectivament i que permet la realització de conversions on the fly.

Compartint un document amb AbiCollab
Compartint un document amb AbiCollab

A més de les facilitats ofertes per a la col·laboració entre múltiples autors, AbiWord 2.8 també introdueix suport per a anotacions en el document, text que no es veu imprès però que actua a mode d’aclariment per a l’autor o lector.

Diversos autors treballant simultàniament sobre un mateix document
Diversos autors treballant simultàniament sobre un mateix document

La millora per al treball amb els formats de fitxer OpenDocument (.ODT) i Open XML (.DOCX), suport per al format gràfic SVG i la vista multipàgina, són altres de les principals novetats introduïdes en aquesta versió.

La funcionalitat d'anotacions
La funcionalitat d’anotacions

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)