Acer busca situar-se entre els “grans” amb la seva sèrie Timeline

Compartir

MaquinariEls portàtils ultrafins d’aquesta línia inclouen un control de bateria millorat que permet a l’usuari balancejar entre rendiment i autonomia en desconnexió, arribant a les vuit hores de durada segons el fabricant.

Redacció – La setmana passada, la companyia taiwanesa Acer va presentar una nova sèrie de portàtils ultrafins, anomenada Aspire Timeline. Amb ella, aquest fabricant sembla voler deixar enrere la seva fama com a productora de màquines de baix cost, oferint qualitat i altes prestacions unides a un disseny avantguardista.

Entre les principals novetats de la sèrie Aspire Timeline destaca la innovadora gestió de la bateria. Des de la mateixa Acer s’afirma que han trencat la dicotomia que perseguia als usuaris per haver de triar entre una gran autonomia i un gran volum de la màquina, o disminuir aquest volum però també la seva autonomia operativa. Per acabar amb aquesta dicotomia i oferir una màquina que equilibri la durada de la bateria i el volum que aquesta ocupa, Acer ha treballat per canviar la manera en com es gestiona l’energia a l’ordinador.

La tecla Acer Smart Power, integrada en tots els equips de la sèrie, ens permet assignar més o menys potència en funció de si volem més o menys durada de la bateria. Així, per exemple, podem optar per més potència per a la màquina si volem realitzar càlculs intensius o moure gran quantitat de gràfics, però al cost de disposar d’una menor autonomia, o bé assignar menys potència als diversos components de la màquina maximitzant així la durada de la bateria. Això ens permet tenir una màquina amb el rendiment necessari per a cada ocasió.

S’estima que, amb una sola càrrega, la bateria pot arribar a durar fins a vuit hores, tota una jornada laboral per endavant.

Una de les principals queixes que els usuaris tenen dels portàtils és que generen calor i són incòmodes després d’un temps d’usar-los sobre els seus genolls. Els Aspire Timeline empren una tecnologia de refrigeració dissenyada per a millorar l’experiència de l’usuari, desenvolupada en col·laboració amb Intel i anomenada Laminar Wall Jet. El seu origen el trobem en les turbines dels avions, i el que fa és crear un flux d’aire fred que es redirigeix al llarg de la part inferior del xassís del portàtil, portant aire fresc on altres màquines concentren tota la calor. Sense cap mena de dubte, molt còmode per a l’època estival, uns mesos en què molts usuaris empren el seu portàtil directament contra la pell per portar pantalons curts.

La sèrie Aspire Timeline estalvia energia fins i tot quan s’utilitza l’adaptador de corrent. Gràcies a l’adaptador Acer Power Smart, els portàtils Aspire Timeline consumixen fins a un 66% menys del que estableix el programa Energy Star, el que significa que estalvia 1.752 watts/any, l’equivalent d’una bombeta de 15 watts encesa durant 116 dies. A més, l’adaptador Power Smart entra automàticament en el mode de càrrega adaptativa quan la bateria està plenament carregada: es deixa de consumir energia i es redueix el desgast de la bateria.

A la part superior del portàtil s’hi han integrat tecles d’accés directe sensibles al tacte per posar en marxa funcions com ara el WiFi, Backup i Power Smart. A més, per a facilitar l’ús, a la part superior s’ha ubicat el botó d’expulsió de la unitat de disc òptic (en els models de 14” i 15,6”).

El teclat i el panell del ratolí també han s’han construït parant-hi molta atenció. Aquest darrer element és, a més, multitàctil, reconeixent certs gestos com el de “pessigar” per realitzar zoom. Aquesta tecnologia és molt semblant a la que utilitza Apple per a la seva nova sèrie de MacBooks.

Un dels nous Aspire Timeline d'Acer
Un dels nous Aspire Timeline d’Acer

En l’apartat de comunicacions, menció especial per a la connectivitat WiMAX que incorpora, i l’opció de mòdul 3G integrat, una opció aquesta darrera que hauria de ser quelcom ja habitual a aquestes alçades però que només uns pocs exemplars d’alguns grans fabricants incorporen.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)