Acer deixa de banda l’arquitectura ARM i Windows RT

Compartir

La fabricant taiwanesa opta per l’arquitectura x86 amb un xip Atom d’Intel per al seu tablet de menys de 10 polzades amb Windows. Sens dubte, un senyal d’alarma per a la versió de Windows en plataformes ARM.

L'Iconia W4 d'AcerTot i oferir un preu contingut que l’iguala a altres tauletes tàctils amb microxip ARM i sistema operatiu Android com alguns dels membres de la gamma Galaxy Tab de Samsung, l’Iconia W4 munta un processador Intel Atom de quarta generació, pantalla de 8,1 polzades i Windows 8.1, el que li permet oferir compatibilitat retroactiva amb les aplicacions d’anteriors versions de Windows.

Aquest darrer és, precisament, el taló d’Aquil·les de Windows RT, la versió del sistema operatiu Windows per a plataformes ARM. En ser per a una plataforma maquinari diferent de la x86 “de tota la vida” per a Windows, hauria estat necessari que Microsoft inclogués un “intèrpret” de codi capaç de traduir les instruccions x86 a instruccions ARM. Resultat: Windows RT és incompatible amb totes les aplicacions fins ara existents per a Windows fins a Windows 7, cosa que no passa amb Windows 8.1, que pot executar molt de programari anterior a ell.

Això ha provocat que els usuaris es decantin majoritàriament per màquines Windows 8.1 enlloc de Windows RT o que, si no, substitueixin aquestes darreres (majoritàriament concebudes com a tablets lleugers) per tablets Android, precisament les màquines a les quals intentaven fer ombra.

Amb l’Iconia W4, Acer traça una línia: un tablet lleuger, homologable en mida, pes i usabilitat als tablets d’entre 9 i 10 polzades amb Android, però compatible amb aplicacions com LibreOffice, GIMP, iTunes, o altres de sobretaula.

Com qualsevol altre tablet actualment, l’Iconia W4 neix amb una sèrie d’accessoris entre els quals s’hi inclouen teclats, amb la qual cosa és possible convertir aquest tablet en un ordinador portàtil o de sobretaula.

Aquest llançament tampoc vol dir que Acer hagi de deixar de llançar tablets basats en xips ARM amb Windows RT com a sistema operatiu, quelcom que podria fer degut a compromisos adquirits amb Microsoft o per l’interès de captar un segment molt determinat del mercat, però és més probable que la taiwanesa cregui en Windows 8.1 com una opció per atraure els usuaris en aquest segment de mercat.

I, al seu torn, això pot esdevenir una tendència per a altres fabricants, que podrien començar a substituir Windows RT per 8.1 en els seus tablets lleugers amb Windows.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: