Acer és la primera “gran” en apostar públicament per Android en els netbooks

Compartir

MaquinariLa multinacional taiwanesa ha anunciat que al llarg del tercer trimestre d’aquest any sortiran a la llum els primers exemplars d’Aspire One funcionant amb Android, un moviment que li permet avançar-se a la resta de les competidores.

Redacció – Tot i que Asus fou la primera entre les grans fabricants en presentar un netbook funcionant amb Android sobre un xip ARM, la seva rival més directa Acer ha estat la primera en apostar pública i decididament per la plataforma promoguda per Google. Ho ha fet mitjançant una nota de premsa sense més informació addicional que una data inconcreta: algun moment del tercer trimestre d’enguany (mesos de juliol a setembre ambdós inclosos). No s’han donat especificacions tècniques, ni fotografies del nou aparell, pel què es fa difícil saber amb quin cor bategarà, si amb un ARM o amb un Intel Atom.

Tot i que fins ara la majoria dels netbooks funcionant amb Android que hem vist, empren CPU’s d’arquitectura ARM, Android (que no deixa de ser Linux) és portable, pel què no seria d’estranyar que aquest Aspire One funcioni sobre l’habitual plataforma Atom d’Intel. Tot depèn de la relació existent entre el fabricant taiwanès i la multinacional californiana.

La manca d’informació addicional i, més concretament, de les característiques tècniques de la màquina, fan pensar que aquesta encara es troba als laboratoris de desenvolupament d’Acer, ultimant-ne els detalls. Però, per a avançar-se a la seva competència, és possible que Acer hagi anunciat a l’avançada el seu producte, preveient que Asus o una altra companyia faria el mateix i, malgrat no tenir-lo acabat encara, l’ha volgut donar a conèixer.

Un altre punt important de l’anunci de la companyia taiwanesa és l’afirmació que en el futur la majoria dels seus netbooks inclouran l’opció d’executar Android com a contrapartida al Windows de Microsoft. La pregunta segueix en peu: amb quina plataforma de maquinari? Intel o ARM?

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)