Acer fa un pas endavant en el camp dels netbooks

Compartir

MaquinariLa companyia taiwanesa ha anunciat el seu proper model de la reeixida sèrie Aspire One, que incorporarà una pantalla de 11,6 polzades, trencant així el límit de les 10” imperant fins ara com a màxim en el camp dels netbooks.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Si bé els primers netbooks integraven pantalles de 7”, aquestes han anat “menjant” lloc als altaveus progressivament, fins al punt que avui comencen a ser majoria les màquines d’aquesta categoria que munten pantalles de 10 polzades enfront de les cada dia menys utilitzades de 8”. Però ara, Acer fa un pas més enllà amb la introducció de l’Aspire One de 11,6”, el primer netbook que sobrepassa així les 10” i que trenca amb les 8,9” que tenien per estàndard les màquines d’aquesta companyia.

La gamma Aspire One d’Acer s’ha convertit per dret propi en la reina del format netbook, avalada segons gran quantitat d’anàlisis realitzades per publicacions especialitzades i blocaires, per una alta qualitat del seu producte i uns preus més que competitius, permetent que aquesta empresa avancés fins i tot a l’autèntica creadora d’aquest mercat, Asus, que amb el seu Eee PC va establir els cànons del mercat dels netbooks.

A més d’ampliar la pantalla, la nova gamma d’Acer compta amb altres novetats. Podem esmentar, per exemple, un perfil baix de tan sols 2,5 cm. d’alçada per a la màquina, un renovat teclat més còmode i “sensible al tacte”, i un pes total que s’allarga poc més enllà del quilo. El teclat és, precisament, un dels punts que tots els fabricants busquen millorar d’ençà de la introducció en el mercat de la sèrie Mini-Note 2133 d’HP.

El cor d’aquest equip batega amb un dels darrers models d’Intel Atom (no se n’ha donat a conèixer la velocitat), disposa d’un disc dur de 160 GB., inclou lector de targes multiformat, xipset Mobile Intel US15W Express, WiFi 802.11 b/g, so Dolby Pro Logic i la pantalla WXGA és retroil·luminada emprant tecnologia LED. En el marc disposa d’un micro incorporat i webcam Cristal Eye.

La bateria de sis cel·les li dóna una autonomia teòrica de fins a vuit hores de funcionament ininterromput, i el panell tàctil del ratolí reconeix gestos per a la còmoda realització de determinades tasques com ara passar de full en un document.

Per tal de fer aquests netbooks més prims i millorar-ne la portabilitat, els ports VGA i de xarxa s’han col·locat en els angles posteriors de la carcassa amb un còmode accés per gestionar els cables. Les icones d’accés s’han imprès a les vores per identificar-los més fàcilment i que siguin visibles fins i tot quan la tapa està tancada.

No s’ha donat una data per a la seva posada a la venda, ni un preu. La configuració de la màquina, però, fa pensar en el seu enfocament corporatiu, pel què probablement el seu preu serà sensiblement més alt que a la resta d’ordinadors de la gamma.

La nova màquina d'Acer

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)