Acer, la primera gran que aposta obertament per Android

Compartir

AndroidEl fabricant taiwanès ha presentat un nou netbook que pot arrancar amb Windows 7 o Android, segons les exigències de rapidesa de l’usuari, a més d’un nou telèfon mòbil que també funciona amb el sistema operatiu de Google.

Encara no hi ha imatges oficials de les dues novetatsGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Fins ara, l’ús de la plataforma Android en ordinadors era més aviat escàs i realitzat per part de petites companyies que busquen fer-se un nom en el mercat, o bé mitjançant adaptacions per a màquines de marques conegudes realitzades per entusiastes d’aquest sistema operatiu basat en GNU/Linux. Acer és la primera entre les “grans” que es decideix a apostar per aquesta plataforma en un mercat que no para de créixer.

La visió del fabricant asiàtic sobre Android passa per ser, malgrat tot, la d’un sistema secundari amb el qual els usuaris buscaran una connectivitat ràpida en moments puntuals, però probablement no serà el sistema operatiu principal que emprin en les seves jornades de treball, quelcom que es deixa per a Windows. No en va, la companyia taiwanesa és una de les principals aliades de Microsoft, i un dels seus millors clients.

Això ho demostra amb el nou Aspire One, ja que Android no és l’únic sistema que governa la màquina, perquè podem trobar-hi també el Windows 7. En una nota de premsa publicada per la companyia detallant la seva aposta per Android ens ho expliquen clarament: “el netbook amb dual-boot (arrancada dual) comporta una veritable revolució brindant el millor de dos mons. Ofereix la immediatesa, la connexió ultraràpida i la velocitat d’Android per a accés instantani a la navegació web, correu electrònic i interacció social així com la productivitat total i fiable de l’entorn Windows, simplement fent clic en canviar de sistema operatiu”*.

Amb Android, l’equip d’Acer només triga 18 segons en arrancar completament, i 3 segons en apagar-se. Està òbviament concebut per ser una solució a una situació en la qual s’hagi d’accedir ràpidament a Internet i poca cosa més, però és evident que poc suport més li donarà la multinacional taiwanesa a la plataforma de Google en el terreny dels ordinadors desktop.

I un telèfon mòbil

Acer no només ha presentat un netbook, sinó que també ha fet el mateix amb un telèfon mòbil que opera també amb la plataforma promoguda per Google i que ve a trencar el monopoli que Windows Mobile tenia en la gamma del fabricant taiwanès. Malgrat tot, continua essent una gota d’aigua enmig d’un llac, encara que és significatiu.

L’Acer Liquid serà el primer telèfon en utilitzar la versió 1.6 d’aquesta plataforma, muntada sobre un processador SnapDragon a 1 Ghz, el mateix que empra Toshiba per al seu TG01… és clar que aquest darrer terminal funciona amb Windows Mobile 6.1 . La potència d’aquest microprocessador permetrà treure-li tot el suc a Android i acostar els rols que pot exercir el telèfon als d’un netbook.

El nou terminal d’Acer para especial cura en oferir vídeo en alta definició -una característica cada dia més comú en tots els smartphones- gràcies a la seva pantalla Wide VGA.

Com la majoria dels equips d’aquesta gamma que estan sortint al mercat actualment, podríem definir al Liquid de “telèfon social” gràcies a les aplicacions d’accés a Facebook o Twitter entre d’altres. Actualment, sembla que el telèfon que no ofereixi això de sèrie, ja queda desfasat.

* Text original en anglès: “The dual-boot netbook brings along a true revolution as it gives the best of two worlds. It offers the immediacy, the ultrafast connectivity and speed of Android for instant access to web browsing, emails and social interaction together the full and reliable productivity of the Windows environment, simply by clicking to switch OS”

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)