Acer podria apostar m

Compartir

Directius del fabricant taiwanès afirmen que el sistema operatiu del pingüí podria equipar aviat a molts dels seus portàtils i sobretaules de mitjanes i grans prestacions. La companyia és considerada el tercer venedor d’ordinadors del món darrere de HP i Dell.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons afirma vnunet.com, una de les publicacions de referència per als negocis relacionats amb les noves tecnologies, diversos directius del fabricant taiwanés d’ordinadors Acer, han afirmat que la companyia augmentarà la seva aposta per Linux en un futur proper. Actualment, aquesta multinacional ja ofereix GNU/Linux com a sistema operatiu per als seus ordinadors ultraportàtils, però l’aposta és portar-lo a noves gammes de portàtils i sobretaules.

La publicació en línia cita concretament a Gianpiero Morbello, vicepresident de màrqueting i imatge de marca, i a David Drummond, director mànager d’Acer en el Regne Unit. Aquest darrer va fer referència al preu extra que suposa Windows en un ordinador, afirmant que si comptem amb un cost de cinquanta lliures esterlines addicionals, això és com una gota en un got d’aigua si estem parlant d’una màquina amb un preu de 1.000 lliures, però que suposa un handicap considerable en una màquina de 200, ja que constitueix una cinquena part del preu final (20%) mentre que en el primer cas no arriba al 5%.

Per la seva banda, Morbello ha afirmat que "a despit Microsoft", Acer apostarà obertament per Linux en el futur immediat, augmentant el nombre de màquines que distribueix amb el sistema operatiu lliure. Entre els avantatges que veu en GNU/Linux s’hi troben l’optimització per a la màquina (recompilant el kernel del sistema podem fer que arrenqui més ràpidament que altres sistemes operatius i fins i tot estendre la durada de la bateria) i el cost (naturalment).

No s’han concretat dates, però sí s’ha deixat entendre que podríem començar a veure màquines d’Acer amb Linux precarregat aquest mateix any, encara que probablement molt restringides al mercat asiàtic en el qual el sistema del pingüí té més penetració a nivell de telefonia mòbil i d’ordinadors personals.

Guillem Alsina