Acer s’apunta al carro dels tablets amb interessants models

Compartir

MaquinariEl fabricant taiwanès aposta per Android però sense deixar de banda Windows 7 amb la presentació d’una extensa gamma de dispositius que mostra molt clarament la seva voluntat de convertir-se en referència per al sector de la microinformàtica de consum.

Redacció – En una roda de premsa d’abast mundial celebrada a Nova York i retransmesa en directe a través d’Internet, Acer ha presentat una sèrie de nous models de tablet, un portàtil amb doble pantalla i un smartphone amb pantalla d’alta definició, la majoria governats per Android, el sistema operatiu de Google que el fabricant taiwanès ja ha emprat amb anterioritat en la seva línia de smartphones i en un dels seus netbooks. Tot i això, també es deixa espai per al Windows 7 de Microsoft, que veu com se li dóna oxigen en el camp dels tablets gràcies tant a Acer com a HP, que presentava recentment el seu Slate.

L’aparell més cridaner de tota la col·lecció és, sense cap mena de dubte, l’Acer Iconia, un portàtil que integra dues pantalles multitàctils: una substituint al teclat físic i que pot funcionar com a teclat virtual, i l’altra en el lloc en què habitualment hi trobem la pantalla de qualsevol portàtil. No és el primer que empra aquest concepte, ja que a mitjans d’any la japonesa Toshiba presentava el seu model de netbook Libretto w100, el qual presenta la mateixa característica de doble pantalla.

Ambdues pantalles multitàctils són de 14 polzades, i poden funcionar com un escriptori ampliat que ocupi el total de la suma d’ambdós monitors, o bé com a ens separats amb un contingut diferenciat en cadascun d’ells. Com a processador, aquesta màquina muntarà un dels últims Core i5 d’Intel.

Tablets, tablets, tablets…

Com a gran fabricant mundial, el gegant taiwanès vol el seu tall del pastís dels tablets buscant repetir la jugada que ja va fer en el segment dels netbooks, en el qual va entrar més tard que el seu rival directe Asus, però va monopolitzar ràpidament les vendes (malgrat que darrerament li ha sorgit més competència) inundant el mercat amb gran varietat de models i uns preus inigualables.

Enfront del Galaxy Tab de Samsung (que ha aconseguit unes vendes excel·lents segons ha informat el mateix fabricant coreà), Acer presenta una família de tablets amb un exemplar per a cada tipus de grandària: 4,8” amb funció de smartphone (per a lluitar contra el Dell Streak i els smartphones dels fabricants de telefonia mòbil), 7” (directament contra Galaxy Tab) i 10,1” (per fer front a l’iPad i l’HP Slate).

Com l’Iconia, tots aquests models de tablets sortiran a la venda a la primavera del 2011, malgrat que ja han estat presentats probablement per a què l’èxit del Galaxy Tab i, eventualment, presentacions d’altres rivals que es puguin donar per dates nadalenques, no els rebentin el mercat. A més, es preveu que muntin Android 3.0 en totes les variants, versió que en principi hauria d’estar a punt en aquestes dates.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)