Aconsegueixen que Symbian funcioni sobre processadors Intel Atom

Compartir

Telefonia mòbilL’èxit ha estat fruit de la pura experimentació, malgrat que podria amagar al seu darrere un moviment per ampliar mercat en el futur.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Membres del SOSCO (S60 on Symbian Customer Operations) han aconseguit compilar i executar el famós sistema operatiu per a mòbils ara propietat de Nokia, en una plataforma genèrica Intel Atom per a desenvolupadors, un fet del qual n’informen en el bloc de la Fundació Symbian.

L’èxit tècnic ha estat fruit de l’experimentació, sense -en principi- un objectiu concret en ment. A la mateixa entrada del bloc, s’apel·la a l’interès que això pugui generar entre els fabricants. Des de l’abans esmentada adquisició per part de Nokia, molts han vist la probabilitat que en un futur proper es redueixi el mercat d’aquest sistema operatiu. Sony Ericsson o Samsung són algunes de les marques que, en un moment determinat, podrien optar per deixar d’utilitzar Symbian en favor de Windows Mobile o Android, ja que es fa difícil confiar en un sistema operatiu el control del qual es troba en mans de la competència directa, essent aquesta a més el líder del mercat i interessant-li que aquesta posició no canvii.

Les contramesures efectuades per Nokia per a què això no s’esdevingui passen per l’obertura del codi font de Symbian i l’establiment d’una organització (la Fundació Symbian) de caire independent i que, per tant, pot tractar a tots els constructors de la mateixa manera, des de Nokia a Sony Ericsson passant per qui sigui. I de moment, sembla que això li ha funcionat prou bé tot i l’entrada en escena de nous jugadors com Android i la plataforma GNU/Linux de LiMo, i la puixança de RIM amb les seves BlackBerry per una banda i Microsoft amb el seu Windows Mobile per l’altra.

No seria d’estranyar que, preveient futures desercions pel que fa a clients, i com a mètode de limitar la puixança d’Android (del qual es rumoreja que aviat donarà el salt als netbooks), la Fundació Symbian hagués presentat al món aquest port del seu sistema per “tirar la canya” a veure si algun fabricant de netbooks “pica” i l’utilitza per a les seves màquines basades en l’arquitectura Atom.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)