Adobe anuncia el nou Flash Lite per a dispositius mòbils

Compartir

Adobe FlashPot ser redistribuït pels mateixos proveïdors de continguts, incloent una funcionalitat d’autoactualització a través de la connexió a Internet del mòbil.

Redacció/Agències – Ja es troba disponible la versió beta 3.1 del reproductor Flash Lite d’Adobe del conegut format de fitxer multimèdia per a llocs web i aplicacions interactives online creat per la mateixa companyia. Aquest programari es dirigeix a telèfons mòbils, estant disponible per a terminals Symbian S60 i Windows Mobile.

El nou runtime permet la reproducció de continguts avançats desenvolupats en Flash en dispositius mòbils tipus smartphone, ampliant enormement la base d’usuaris als què es pot fer arribar aquesta tecnologia. Aquest programari és redistribuïble, de manera que l’usuari no s’haurà de dirigir a un lloc web concret per a instal·lar-lo, sinó que això podrà fer-se des del mateix lloc que proporcioni el contingut.

La distribució es realitzarà des del mateix telèfon, no havent de recórrer a un ordinador de sobretaula per a descarregar i instal·lar l’aplicació d’Adobe.

Flaix Lite 3.1 és actualitzable “over the air”, és a dir, a través de la mateixa connexió a Internet del mòbil. Això és fruit de l’Open Screen Project, una iniciativa que busca crear una interfície d’usuari per a la reproducció de continguts multimèdia en diversos dispositius com ara telèfons mòbils, televisors, ordinadors i altres dispositius electrònics de consum, basant-se en les tecnologies Flash i AIR d’Adobe.

Entre les descàrregues d’Adobe per a la tecnologia Flash Lite, ens trobem per una banda amb el reproductor, homologable al Flash Player per a sistemes operatius d’ordinador, així com amb l’Adobe Mobile Packager, una utilitat que permet agafar un fitxer SWF i convertir-lo en una aplicació instal·lable en un dispositiu amb Symbian S60 o Windows Mobile, comptant amb la seva pròpia icona d’accés a l’escriptori d’aquests sistemes.

Per tal de promoure el desenvolupament d’aplicacions per a l’ecosistema Flash per a dispositius mòbils, Adobe ha impulsat el concurs Flash Lite Developer Challenge, amb una dotació econòmica de 100.000 dòlars en premis.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina