Adobe dóna per perduda la batalla de Flash en el mòbil

Compartir

En un post del blog oficial de la companyia, aquesta informa que no desenvoluparà Flash per a Android 4.1 ni certificarà dispositius que l’executin.

Amb l’acostament al galop de l’HTML 5 i totes les tecnologies multimèdia que aquest estàndard està cridat a incorporar (i, més concretament, el vídeo), el destí del Flash d’Adobe com a estàndard de facto a la web per a realitzar presentacions i efectes especials és la “crònica d’una mort anunciada”. I la defunció començarà de manera efectiva en els dispositius mòbils.

L’iOS d’Apple mai ha estat amistós amb el Flash d’Adobe -segons les males llengües, degut a la mania que Steve Jobs li tenia a l’empresa-, mentre que Google el va abraçar en el Mobile World Congress del 2010 com una manera de diferenciar-se i distanciar-se de la plataforma de la poma mossegada i de l’iPhone. Adobe trobava en ella una aliada que li permetia insuflar una mica de vida en el moribund programari multimèdia, malgrat que això només li permetia prolongar una agonia marcada per l’inevitable final.

I aquest es pot trobar una mica més a prop després que hagi estat la mateixa Adobe la que hagi decidit deixar de produir Flash per a Android a partir de la versió 4.1 d’aquesta plataforma, recentment presentada. Adobe ho ha confirmat en un post del seu blog oficial.

La fabricant californiana de programari aprofitarà les facilitats que ofereix la Play Store de Google per a, a partir del 15 d’agost, impedir que qualsevol terminal que no tingués prèviament Flash instal·lat, se’l pugui descarregar. Les actualitzacions, per motius de seguretat, continuaran estant disponibles per als usuaris que tinguin un terminal en el qual ja hi estigués instal·lat Flash des d’abans de la data de tall, aquest vinent 15 d’agost com he esmentat abans.

El desenvolupament tampoc continuarà, pel què les ROM’s no oficials que vulguin incloure Flash, s’hauran de basar en trampes de programari per fer-li creure al programa que està instal·lat en el terminal des d’abans del 15 d’agost, i després acumular totes les actualitzacions de seguretat que vagin sortint.

Per a aquelles persones que vulguin o necessitin tenir el plug-in d’Adobe instal·lat en el seu terminal (com, per exemple, desenvolupadors), poden descarregar-se’l des de Google Play fins al 15 d’Agost.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: