Adobe facilita la creació de documents PDF “en el núvol”

Compartir

Cloud ComputingNo importa el programari instal·lat en local, ja que el mateix servei és capaç d’usar una gran varietat de formats de document per a passar-los a PDF i, fins i tot, fusionar uns quants fitxers en un de sol en PDF.

Redacció – Adobe CreatePDF és el nou servei cloud de la companyia creadora d’eines i formats tan populars com ara el Flash i el mateix PDF, un format universal i multiplataforma d’intercanvi d’arxius àmpliament utilitzat. Crear un fitxer PDF és summament senzill avui en dia, i més quan la majoria de les plataformes informàtiques inclouen en la seva configuració per defecte una impressora virtual al famós format, que és la manera habitual de creació d’arxius. Però, per a aquells que no disposin d’aquesta eina a mà i no vulguin o no puguin instal·lar-la, Adobe ha creat aquest nou servei online.

No és gratuït, encara que podem emprar una versió de prova limitada a cinc conversions i en la qual no s’hi poden combinar arxius. Aquesta és, precisament, una de les funcionalitats que fa interessant el servei, el poder combinar múltiples documents entrants en diversos formats en un sol document en PDF.

Els formats acceptats per CreatePDF són els més populars del mercat: Microsoft Office (DOC, XLS, PPT, DOCX, XLSX, PPTX, PUB), OpenOffice (ODT, ODP, ODS, ODG, ODF), StarOffice, WordPerfect i imatges (BMP, GIF, JPEG, TIFF, PNG). La mida està limitada a 100 megabytes per arxiu.

Adobe CreatePDF serà especialment útil als usuaris de sistemes operatius pensats per a treballar exclusivament amb aplicacions cloud, com el futur Chrome OS, ja que difícilment podran instal·lar impressores en local, ni que siguin virtuals, si no les porten de sèrie.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina