Adobe presenta l’Open Screen Project

Compartir

Constitueix una plataforma per a la presentació de continguts multimèdia interactius en multitud de dispositius com telèfons mòbils, televisors o ordinadors.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Adobe ha impulsat una gran aliança juntament amb companyies de la talla de LG, Intel, Cisco, Sony Ericsson, Nokia o Verizon Wireless i el suport de productors de continguts com la MTV, BBC o NBC Universal per proporcionar a programadors i usuaris un entorn multiplataforma i ric en el qual distribuir i reproduir continguts multimèdia (àudio, vídeo i aplicacions) basat en els seus productes i obert.

La part que ha estat considerada per la comunitat internauta com la més interessant és que per dur a terme el seu projecte, Adobe obrirà certes parts de l’especificació de la seva tecnologia Flash, com els formats de fitxer i el protocol de comunicacions emprat, a més d’eliminar les llicències, el que deixarà als entorns d’execució RIA de la companyia (Flash Player i AIR) com a productes gratuïts per a dispositius mòbils.

La idea és proporcionar un runtime environment, un entorn d’execució d’aplicacions que permeti als internautes treballar amb programes complets a través d’un navegador web, quelcom semblant al què Apple ofereix a l’iPhone i l’iPod Touch amb les seves aplicacions web.

Els motius d’Adobe per llançar ara aquesta iniciativa podrien trobar-se en l’èxit que està aconseguint el Silverlight de Microsoft, un rival directe de la tecnologia Flash disponible per a Windows i Mac OS X, al qual Adobe de moment no ha de témer, però sí assegurar-se el futur a llarg termini per a Flash.

Guillem Alsina