[Agenda] Jornada sobre alfabetització mediàtica a la UAB

Jornada Alfabetització Mitjans UAB
Compartir

La Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona acull aquest divendres, 30 de novembre, la Jornada sobre alfabetització informacional i mediàtica per una ciutadania crítica, Col·legi de Periodistesorganitzada conjuntament amb el .

Quin és el rol que han de jugar els mitjans de comunicació locals en l’alfabetització mediàtica dels ciutadans? Com poden les biblioteques públiques municipals afavorir el coneixement i la capacitat crítica de la població? Com es pot aprendre la competència mediàtica i qui la pot ensenyar? Aquestes són algunes de les preguntes que pretén respondre la jornada amb l’objectiu de fomentar la capacitat crítica de la població en relació a la informació que reben de les múltiples fonts a les quals es té accés. A partir d’això, s’ha elaborat un programa que compta amb la presència de convidats i ponents de perfil molt transversal, ja que el tema implica periodistes, bibliotecaris, documentalistes, docents i la societat en general.

Programa de la Jornada sobre alfabetització informacional i mediàtica per una ciutadania crítica

La Jornada començarà a les 9.30 h amb l’acte de benvinguda presidit per Virginia Luzón, vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB. A continuació, serà el torn de dues conferències: “Què és el MIL i com és d’important per al desenvolupament al llarg de la vida”, a càrrec de José Manuel Pérez Tornero (Càtedra Unesco Alfabetització Mediàtica de la UAB) i “L’educació al llarg de la vida gràcies a les biblioteques públiques” de la mà d’Aurora Vall Casas (Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB).

El matí es completarà amb una taula rodona on es recolliran diversos temes com la premsa a les escoles, el rol que poden tenir els graduats en comunicació en la docència o la creació de l’esperit crític per part dels mitjans de comunicació locals i comarcals; entre d’altres.

A la tarda, tindrà lloc la presentació del projecte EduCAC per part de Salvador Alsius,  vicepresident del CAC i la diada acabarà amb una sessió sobre Comunicacions i el tancament de l’acte amb la lectura de les conclusions.

La jornada està organitzada per la Facultat i compta amb la col·laboració de la Càtedra Unesco d’Alfabetització Mediàtica de la UAB, el Col·legi de Periodistes, el Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, els Estudis Informació i Comunicació UOC, la Facultat de Biblioteconomia i Educació de la UB, el Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB, el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de la Comunicació (InCom) de la UAB.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: