Així es presenta el Mobile World Congress 2014

Compartir

A més del possible Nokia amb Android, del Galaxy S5 de Samsung o els terminals amb Tizen, hi ha altres tendències i possibles presentacions que no acaparen tants titulars però que, igualment -i fins i tot encara més-, marcaran el compàs de la indústria tecnològica en els els propers mesos.

Comptem ja per dies i hores el que ens queda per al Mobile World Congress, la fira mundial de referència en l’àmbit de la tecnologia mòbil com és la telefonia, els tablets i les apps.

Com cada any, el certamen ve ‘calentet’, envoltat de rumors sobre el llançament de nous terminals, i d’expectatives sobre quins seran els temes més debatuts.

A continuació, us fem un recopilatori dels rumors més insistents i dels que creiem seran alguns dels temes estrella que la indústria posarà a debat en l’esdeveniment barceloní:

 • Samsung Galaxy S5 i Nokia X (o Normandy). Són els dos terminals que més soroll han generat abans del congrés. Dilluns 24 al matí, Nokia té una cita amb la premsa en la qual s’espera mostri al món el seu primer terminal Android, el Nokia X, també anomenat Normandy pel seu suposat nom en clau. A la tarda li tocarà el torn a Samsung, que amb les invitacions al seu habitual esdeveniment Unpacked, ha deixat a entreveure la possible presentació del Galaxy S5.
 • CPU ARM de 64 bits per a smartphones. Encara que fos veritat el que va dir Qualcomm sobre els xips A7 de 64 bits de l’iPhone 5S, i sigui una qüestió de màrqueting, la veritat és que el futur proper no pot anar en una altra direcció per la potència creixent que requereixen els usuaris (el que no vol dir que la necessitin), perquè la tecnologia ja existeix (ARM té dissenys de 64 bits des de fa temps) i perquè Samsung està muntant diversos terminals amb 3 GB. de memòria i el límit direccionable amb 32 bits és de 4, així que alguna fabricant aviat voldrà sobrepassar-lo. Les candidates a llançar una d’aquestes CPU les veiem en els dos següents punts:
 • CPU de 64 bits de NVIDIA. Al gener i en el CES, la fabricant californiana va presentar una GPU de 64 bits, la Tegra K1, que funciona al costat d’una CPU experimental de 64 bits i doble nucli, batejada com a Denver. No seria desgavellat pensar en el MWC com l’escenari per presentar la CPU.
 • CPU de 64 bits de Qualcomm. Malgrat que, tal i com hem dit abans, va descartar la idea públicament després de la presentació de l’iPhone 5S i l’A7 d’Apple, el món de la tecnologia avança prou ràpid com per a què ara si que ho consideri necessari.
 • Terminals amb pantalla i/o càmera 4K. El Sony Xperia Z2 ja podria gravar vídeo en 4K. De fet, els televisors que reprodueixen a aquesta definició, i fins i tot portàtils que arriben a ella en els seus monitors, ja permeten consumir aquests continguts, el que queda és poder generar-los en el nostre dia a dia, i res millor per a això que disposar d’una càmera de vídeo i fotos 4K al mòbil. Sony i Nokia són les més ben posicionades per aconseguir-ho, encara que tampoc cal menysprear ni a Samsung ni a la resta dels fabricants.
 • Més Chromebooks. Poc a poc, el sistema operatiu de Google per a portàtils comença a afiançar-se en el mercat, i els fabricants estan apostant per ell. Marques com Samsung, Acer o HP tenen la seva oferta, i és d’esperar que en aquest Mobile en veiem algun més de les grans, i alguns fabricants més desconeguts o fins i tot OEMs.
 • Google Glass. Serà una bona oportunitat per a què Google tregui massivament les seves ulleres intel·ligents dels laboratoris, i malgrat que la companyia del cercador no comptarà amb estand aquest any, és especialista en muntar cops d’efecte a la mateixa fira.
 • Altres ulleres de realitat augmentada. Les Glass de l’equip de Sergey Brin i Larry page a sortir a jugar, i de ben segur que veurem altres dispositius semblants i d’immersió total en espais generats per ordinador, com les Oculus Rift.
 • Xarxes virtualitzades. Serà un dels trending topics entre les operadores, desitjoses de treure-li tot el suc possible a una 4G que, tot i que encara s’està desplegant, podria no trigar gaire en veure’s col·lapsada per l’ús intensiu en els grans nuclis urbans. La virtualització de xarxes li permet a l’operadora optimitzar les seves necessitats d’infraestructura.
 • 5G. Malgrat que l’any passat fou tranquil pel que fa a noves tecnologies de connectivitat ja que encara queda molt 4G per deplegar, enguany la Unió Europea sembla disposada a començar el ball de la cinquena generació, en la qual el vell continent vol tornar a ser pioner per marcar el ritme com ja ho va ser amb estàndards anteriors. No serà l’únic que en parli.
 • Primers terminals amb Tizen. Van dir molts mitjans que l’alternativa a Android que Samsung vol per als seus terminals quedaria al congelador després de la venda de Motorola, però aquesta plataforma depèn d’altres jugadors a més de la sud-coreana, a més de no necessàriament veure’s influenciada pel que passi entre aquesta i Google. Barcelona podria acollir la presentació dels primers terminals que es llançaran comercialment amb ella.

A partir d’aquest dilluns nosaltres estarem a Barcelona per informar, des de ‘primera línia de foc’, de les novetats que depararà el congrés.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: