Així és Gmail mòbil 2.0

Compartir

Funcionalitats per a quan ens trobem fora de cobertura i una interfície renovada, les principals novetats d’un client que ha estat reescrit des de zero.


Redacció imatica.org – Els programadors de Google han reescrit tota l’aplicació de Gmail per a telèfons mòbils buscant accelerar el seu rendiment, millorar la seva robustesa i facilitar encara més el seu ús.

La interfície d’usuari ha estat renovada, sempre seguint les línies minimalistes que caracteritzen les aplicacions de la companyia del cercador. En els telèfons que disposin de teclat QWERTY complet, els seus posseïdors podran emprar dreceres de teclat per accedir a les funcionalitats més comunes, com per exemple la tecla ‘z’ per desfer (undo) o la ‘k’ per anar a una nova conversa*.

S’ha afegit suport per gestionar múltiples comptes de correu, incloent tant aquelles de Gmail com dels nostres comptes de les Google Apps sota altres dominis que no siguin part de Google. També podem guardar múltiples esborranys d’un mateix missatge al telèfon, per poder escollir més tard aquell que vulguem enviar.

Per als moments en els quals no disposem de cobertura al telèfon i, per tant, no puguem accedir a la nostra bústia de correu, sí disposem d’unes certes funcionalitats offline com la d’escriure esborranys que es guardaran en el terminal i que s’enviaran de manera automàtica un cop hàgim entrat en zona de cobertura.

Gmail mòbil 2.0 es troba disponible per a telèfons compatibles amb J2ME i BlackBerry en 35 llengües, tot i que cal advertir que no totes les funcionalitats que proporciona el programa estan disponibles per a tots els models de telèfon

Més informació:

Entrada en el bloc de mobilitat de Google explicant els detalls de Gmail Mobile 2.0

* En Gmail els missatges es guarden per defecte en forma de "converses", amb el que podem accedir als correus intercanviats amb una persona en forma d’historial de conversa com si es tractés d’un xat.

Guillem Alsina