Així lluirà Chrome OS en diferents tipus de dispositius

Compartir

Chrome OSConcebut inicialment per als netbooks, aquest sistema operatiu sembla que no es vol posar barreres, pel que Google està estudiant com es veurà en les pantalles de diferents tipus de dispositius.

Una de les proves de concepte de Chrome OS per a Tablet PCGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – L’adaptació d’un programari a un dispositiu nou no només comporta tenir en compte les mides de la pantalla, sinó que també cal considerar la filosofia del mateix dispositiu. Per exemple, els MID tenen una filosofia d’ús més simple i ràpida per accedir en qualsevol lloc i moment a Internet, mentre que un portàtil convencional disposa d’una pantalla amb més espai de visualització i acostuma a no tenir interfície multitàctil, a més de poder ser molt més versàtil. Amb això en ment, Google prepara a Chrome OS per al seu desembarcament en altres famílies de dispositius.

I, gràcies a Internet, podem veure els primers esbossos, les primeres proves de concepte de com quedarà. En el lloc web de Chromium (que aplega als desenvolupadors que treballen sota el paraigua de Google en Chrome i Chrome OS) s’hi exposen els diversos dispositius als quals es pensa adaptar la plataforma basada en Linux de la companyia del cercador, amb les seves respectives diferències. En total, s’hi compten cinc famílies de productes: Tablet PC’s, netbooks, laptops (portàtils convencionals), desktops (sobretaules o portables amb grans pantalles) i grans pantalles o projectors.

Un dels conceptes més interessants és el del Tablet PC, i més després de que HP presentés el Slate en el CES de Las Vegas i el passat 27 de gener Apple fes el mateix amb el seu iPad, doncs es preveu que aquests llançaments siguin només els precedents d’una miríada de dispositius semblants de diferents fabricants.

Per a la seva versió Tablet de Chrome OS, Google preveu uns botons i controls més grans per tal que siguin còmodes als dits, teclat virtual QWERTY incorporat i el que sembla que són escriptoris virtuals diferenciats.

Ja que Chrome OS està preparat per funcionar sobre arquitectures x86 i ARM, i tenint en compte que el nou iPad munta un xip A4 que suposadament és d’arquitectura ARM, no fa falta dir gaire res més sobre les possibles intencions que té Google, ara que ella i Apple sembla que estan enfrontades

El look&feel que presentarà el sistema en laptops i desktops no es diferencia gaire del de qualsevol altre sistema operatiu: un escriptori convencional, amb finestres flotants del navegador, i diverses eines que semblen una barra de tasques/programes i altres eines de gestió del programari en execució o widgets. D’aquestes vistes encara no en disposen d’imatges més detallades, el que fa pensar que el segon objectiu de Google després dels netbooks són els Tablet.

Per a les grans pantalles o els projectors, es preveu que el navegador cobreixi -igual que en el cas dels netbooks- tot l’escriptori, malgrat que aquí la interfície serà encara més simple, sent la ideal per a, per exemple, crear un mode quiosc.

Més informació

Proves de concepte de la interfície de Chrome OS per a diferents tipus de dispositius en el lloc web Chromium

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)