Així podria ser el Galaxy S III

Compartir

Per prestacions i gràcies a l’èxit que han obtingut fins ara els seus predecessors, aquest terminal podria convertir-se en la primera possibilitat real d’iPhone killer o, almenys, deixar el camí aplanat a un futur Galaxy S IV en aquest sentit.

Així podria ser el nou Galaxy S III. Imatge de GSMArena.com

Així podria ser el nou Galaxy S III. Imatge de GSMArena.com

Dijous vinent dia 3, els aficionats a les noves tecnologies en general i a les tecnologies mòbils en particular tenen (tenim) una cita a Londres. El motiu: la presentació que Samsung ha anunciat i que, molt probablement, es dedicarà a revelar al món el model de terminal Galaxy S III.

El fabricant sud-coreà no ha ensenyat res més que l’eslògan de la cita (The Next Galaxy), però l’absència de presentació d’aquest gegant en el Mobile World Congress i que es comença a necessitar un relleu natural per al seu terminal estrella, el Galaxy S II, car necessita enfrontar-se als reptes de la nova competència que li està sorgint en forma de terminals d’altres companyies, són indicis que apunten inexorablement a l’S III.

La font que he pres per a aquest article és, majoritàriament, el lloc web GSMArena, una referència pel que fa a la informació sobre terminals de telefonia mòbil, informació creuada amb altres fonts puntuals i l’ús de la lògica que ha d’imperar en el mercat per a l’aposta de la sud-coreana.

El processador del Galaxy S III serà, amb tota probabilitat, el nou quad-core de la mateixa Samsung, un xip que eventualment també podrien muntar exemplars d’altres fabricants més endavant.

La versió 4.0 d’Android es pressuposa, a la qual se li superposarà la interfície TouchWiz típica de Samsung en la nova versió que coincideix, numèricament, amb el nou robotet verd (4.0 també).

La pantalla creixerà, la qüestió és 4,3 polzades? 4,6? o fins i tot 4,7, 4,8 o 4,9… el tan popular Gorilla Glass i la tecnologia Super AMOLED desenvolupada per Samsung seran les seves senyes d’identitat.

Com a capacitat d’emmagatzemament, és probable que es quedi en els 16 gigabytes que munten tots els terminals com a estàndard, ampliables per mitjà de targes microSD. És curiós que Nokia arribés a incloure uns “monstruosos” 32 gigabytes mentre que la tendència es va tornar a situar ràpidament per sota d’aquesta xifra, fins i tot per als terminals de gamma alta i fins i tot per a la mateixa Nokia.

Els 5 Mpx. per a la càmera d’un smartphone d’aquesta envergadura estan més que superats, i és d’esperar que el Galaxy S III munti una de, pel cap baix, 8 Mpx, encara que 12 o més no serien inconcebibles. Al cap i a la fi, és una de les poques prestacions en què podria presumir de sobrepassar clarament a Apple.

D’altra banda, poques sorpreses es preveuen, confiant el fabricant sud-coreà en la potència bruta dels seus desenvolupaments per a seduir els consumidors.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: