Així podria ser el Nexus 5

Compartir

Diverses filtracions en forma de -aparents- distraccions estan marcant el camí que condueix al proper exemplar de la saga Nexus de Google. Partint del que sabem, extrapolem com podria ser aquest terminal, el qual molt probablement no comptarà amb una arquitectura de 64 bits degut a com n’és de recent aquesta.

El Nexus 5 segons va aparèixer fugaçment a la botiga de Google

El Nexus 5 segons va aparèixer fugaçment a la botiga de Google

Abans de començar, vull deixar clar que tot allò referent a un futur Nexus 5 (de fet, l’existència mateixa del terminal) està basat en filtracions, la majoria de les quals provenen d’oblits o presumptes badades de Google com, per exemple, la recent publicació a la Play Store nord-americana durant uns minuts, del dispositiu, captada per diversos llocs web entre els quals s’hi compta Android Police després d’haver estat avisats per un lector.

Segons aquest ‘relliscada’ de Google, el nou terminal es presentaria en una versió amb 16 GB. per 349 dòlars lliure, i una altra de 32 GB per un preu no revelat, encara que podria rondar els 400 dòlars. L’actual Nexus 4 de 8 GB. surt per 199 euros (sense existències actualment i difícilment se’n reposaran) mentre que la versió de 32 GB. es ven per 249 €.

El que s’ha filtrat és l’aspecte i les dades abans esmentades del nou terminal, però què hi ha de la seva configuració de maquinari i programari?

El lloc web GSMArena és un bon punt de partida per extrapolar com podria ser aquest futur terminal, tenint en compte que s’utilitza des de tot el món i a les seves pàgines per a futurs terminals (com és el cas de la que ens ocupa per al Nexus 5) hi reuneix les característiques que es rumoreja amb més força que seran les definitives.

El Nexus 4 és un dispositiu amb processador de quàdruple nucli i 2 GB. de RAM, pel que s’espera que el Nexus 5 superi aquesta configuració de maquinari. Podem especular amb un dispositiu també de quàdruple nucli a 2 GHz o més (el del Nexus 4 funciona a 1,5 GHz) o, fins i tot, de vuit nuclis. Tanmateix, i si no canvia el fabricant -la sud-coreana LG-, cosa a la qual cap rumor apunta (si no més aviat el contrari, que aquesta companyia repetirà després d’haver produït el Nexus 4), veurem un quad-core, ja que LG no fabrica ni treballa amb processadors de vuit nuclis.

Les úniques possibilitats per a una màquina d’aquest tipus serien emprar processadors Exynos 5 de Samsung (cosa impensable per a LG) o de MediaTek. Amb aquesta darrera companyia, i fins on sabem, LG només hi té un acord per utilitzar la seva tecnologia de triple SIM en terminals de gamma mitjana que es comercialitzen al Brasil, pel que és poc probable.

Tampoc és probable que vegem una màquina de 64 bits com a resposta a l’iPhone 5S, ja que aquesta és una tecnologia molt recent i en l’apartat de programari encara manca una versió d’Android que li pugui treure tot el suc, així que probablement no veurem una CPU de 64 bits per a terminals Android fins, almenys, principis de l’any vinent.

La pantalla del Nexus 5 podria ser de 5″ amb una resolució de 1080×1920 i 441ppi, incorporar una memòria RAM de 3 GB. tal i com ja fan els Samsung Galaxy Note 3 i Round, la càmera de fotos entre 8 i 12 Mpx, i tarja microSIM o nanoSIM.

Però si alguna cosa s’accepta unànimement és que el proper terminal de la sèrie Nexus serà el primer en muntar la versió 4.4 KitKat d’Android. Si, finalment, el Nexus 5 empra una CPU de 64 bits, ja tindrem una nova característica tècnica del nou Android: dues versions, per a 32 i 64 bits.

No vull acabar aquest article sense recordar que està basat en rumors i fonts d’informació fiables però que, al seu torn, es nodreixen també d’altres rumors sense confirmar per part de Google o LG i que, per tant, simplement constitueix un exercici de suposició sobre les futures capacitats del terminal Nexus 5 amb vista a orientar el lector sobre si esperar a la seva sortida al mercat per decidir sobre la seva adquisició o no.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: