Així queden ara les tarifes de roaming a Europa

Compartir

En un pas més cap al Mercat Digital Únic, la Unió Europea força una baixada de les tarifes de roaming dins del seu espai.

El roaming, allò que un usuari de telefonia mòbil paga de més per trucar o connectar-se a Internet amb el seu terminal des d’un país estranger, és un dels maldecaps més grans per als consumidors avui en dia, provocant una bona part de les queixes i reclamacions que aquests fan als organismes reguladors del mercat en qualsevol país.

Sistemes operatius per a smartphones i tablets com Android, incorporen salvaguardes per impedir que ens connectem a Internet quan ens trobem en situació de roaming (en un viatge a l’estranger), ja que l’import de les factures en aquests casos es pot enfilar ràpidament fins a cotes insospitades.

Tampoc té gaire sentit que en un espai com el de la Unió Europea, en el qual s’hi intenta bastir un mercat comú, i més en l’aspecte digital tal i com informàvem fa poc, els ciutadans del vell continent unit hagin de pagar un plus per gaudir de servei telefònic transfronterer dins del territori de la Unió.

Des de l’Agenda Digital ja s’havia anunciat en el 2012 un pla per abaratir els costos del roaming intracomunitari fins a l’estiu del 2014. Els preus fixats per la Comissió Europea i en vigor des del dia 1 d’aquest mes són:

  • dades: 0,45 €/mega (connexions a Internet; navegar per la web, descarregar correu electrònic,…)
  • realitzar trucades: 0,24 €/minut
  • rebre trucades: 0,07 €/minut
  • missatge de text SMS: 0,08 €/missatge. No s’inclouen aquí els programes de missatgeria instantània tipus WhatsApp, que entren en la categoria de dades

La Comissió Europea posa a disposició dels internautes un lloc dedicat expressament al roaming dins del territori de la Unió, en el que podran trobar resposta a preguntes sobre el que els pot costar realitzar i rebre trucades des de i cap a altres països, o quin preu té el mega de dades.

Des d’aquestes ratlles, i com a mesura de precaució, recomanem a tots els lectors que abans de fer un viatge a qualsevol altre país (sigui de la Unió Europea o de fora d’aquesta) s’informin amb la seva operadora sobre els preus exactes del roaming per al país de destinació i, davant de qualsevol dubte, acudeixin a les autoritats reguladores locals o europees.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: