Així serà el proper Mac OS X

Compartir

Es dirà Snow Leopard (Lleopard de les Neus o Irbis), i no inclourà un gran nombre de noves prestacions sinó que es centrarà en millorar el rendiment que ofereix el sistema.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La Worldwide Developers Conference d’Apple no només ens ha llegat el nou iPhone 3G encara que aquesta hagi estat la novetat que més portades i articles ha acaparat. Des de feia uns dies es rumorejava a Internet que Steve Jobs també revelaria algunes de les claus del proper Mac OS X, com així ha estat a la fi.

La rumorologia ha encertat amb el seu nom: Snow Leopard, Lleopard de les Neus en anglès. Els nois de Steve Jobs no han volgut introduir noves i espectaculars funcionalitats en aquesta versió, quelcom que sí va passar en la versió 10.5 “Leopard” respecte a l’anterior 10.4, sinó que semblen voler donar-li un descans a l’usuari i simplement millorar allò que han aconseguit.

Una de les principals novetats d’aquesta nova versió serà el suport per a Microsoft Exchange, quelcom amb el que ja compta l’iPhone i que sembla dirigit a la jugular dels sistemes Windows i Linux en el desktop per a captar major nombre d’usuaris empresarials, especialment a Europa que segueix sent majoritàriament el taló d’Aquil·les de la companyia de Cupertino, ja que les seves màquines tenen en el vell continent la imatge d’estar dirigides a professionals liberals i dissenyadors gràfics/productors de mitjans. El suport per a Exchange en la seva versió 2007 estarà disponible en les aplicacions Mail, iCal i llibreta d’adreces.

Altres novetats amb les que comptarà Mac OS X 10.6 seran:

– Suport per a quantitats de memòria RAM de fins a 16 TB. (Terabytes)
– Tecnologia Grand Central que aprofita al màxim la les modernes CPU’s multinucli
– QuickTime X, nova implementació del conegut reproductor multimèdia de la companyia de Cupertino amb suport per a més còdecs
– OpenCL (Open Compute Library), tecnologia que permet aprofitar la GPU de la tarja gràfica per a la realització de càlculs de propòsit general

No s’han donat dates de lliurament de Snow Leopard, però podríem haver d’esperar fins a un any per poder veure’l en acció a les nostres màquines.

Més informació:

Pàgina de “preview” d’Apple per a Snow Leopard

Guillem Alsina