Així serà Android 2.2

Compartir

AndroidSuport per a Flash d’Adobe i més velocitat d’execució, els principals punts forts que presentarà la següent evolució de la plataforma per a smartphones basada en Linux per tal de competir amb l’iPhone d’Apple.

Redacció – Quan falten pocs dies per a què, suposadament, sigui presentat a la Google I/O, l’esdeveniment per a desenvolupadors de la multinacional del cercador, Android 2.2 ja és noticia en els mitjans de comunicació en línia. I, en principi i si no hi ha cap gran sorpresa, les especificacions i novetats que aportarà aquesta revisió de la plataforma lliure són públiques, pel que ja podem saber amb molta certesa com serà aquesta nova encarnació de l’Androide.

Per començar, aquesta versió 2.2 materialitzarà l’anunci que va realitzar Eric Schmidt en el passat Mobile World Congress de Barcelona, introduint suport per a Flash. Aquest sembla clarament un moviment orientat a captar els usuaris descontents amb els productes d’Apple per no incloure, precisament, suport per a aquest format multimèdia. El plug-in de Flash per a Android es troba actualment en fase beta de desenvolupament, però com que Android 2.2 no es començarà a desplegar en telèfons fins -probablement- passat l’estiu, a Adobe tindran temps per a acabar-lo.

Una altra novetat serà l’augment del rendiment. Android ja és un sistema operatiu prou ràpid en els smartphones moderns que l’implementen (diferent era en el G1, primer smartphone que l’emprava), però els que han pogut veure aquesta nova versió afirmen que la velocitat no té res a veure amb el que existeix fins a la data.

El tethering* natiu serà una altra de les novetats que aportarà Android 2.2, en aquest cas via WiFi (comportant-se com un “hot-spot” (punt d’accés) o cable USB. Això eliminarà la necessitat de córrer aplicacions de terceres parts per utilitzar aquesta funcionalitat, molt interessant per a connectar-se en mobilitat esquivant les despeses derivades de l’ús d’una connexió 3G específica mitjançant mòdem USB.

El problema amb aquesta funcionalitat és, en primer lloc, que les operadores poden bloquejar l’actualització del firmware en aquells telèfons susceptibles de rebre-la, ja que -naturalment-, els usuaris empren la tarifa de dades del seu telèfon per a connectar-se a Internet des d’un netbook en comptes de contractar-los una connexió mitjançant mòdem 3G, suposa una disminució dels seus ingressos. També és possible que es puguin detectar aquesta mena de connexions i cobrar-les a part o, fins i tot que per un mòdic extra permetin emprar aquesta característica als usuaris.

També es rumoreja que es farà possible que els usuaris puguin triar instal·lar aplicacions a la tarja SD en comptes d’haver-ho de fer obligatòriament a la memòria interna del terminal. Si això fos així (no és segur que s’inclogui finalment aquesta funcionalitat, que podria deixar-se per a una futura revisió 2.3 o ja 3.0), el més probable és que es facilités de tal manera que, només inserint la tarja en un altre telèfon amb la mateixa versió d’Android, els programes instal·lats a la tarja poguessin funcionar sense la necessitat de fer cap canvi.

* Pràctica consistent en emprar el telèfon mòbil amb una connexió de dades a Internet amb tarifa plana, com a punt d’accés per a un ordinador personal (per exemple, un netbook) ja sigui mitjançant WiFi, Bluetooth o cable de dades.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina