Així serà Snow Leopard

Compartir

AppleGran quantitat de petites millores en comptes de pocs grans canvis ens esperen per a una versió de transició.

Redacció/Nota de premsa – I malgrat que siguin pocs aquests canvis, com sempre amb Apple el seu impacte serà gran. Si la plataforma de la companyia de Cupertino ja és la més lloada entre els sistemes operatius en què des de fa molt de temps s’ha convertit en un model a imitar, aquesta nova revisió del Mac OS X li permet pujar un graó més en l’escala de l’admiració.

Entre el més destacat, tindrem un Finder més sensible, Mail que carrega els missatges un 85 per cent més ràpidament i realitza les cerques fins a un 90 per cent més ràpid, Time Machine que realitza el backup inicial fins a un 50 per cent més ràpid, un Dock que integra Exposé, una versió de 64 bits de Safari 4 que dispara el rendiment del motor JavaScript Nitro fins a un 50% i que és resistent a caigudes produïdes per plug-ins. Snow Leopard inclou també un QuickTime X completament nou, amb un reproductor redissenyat que permet als usuaris, de manera molt fàcil, veure, gravar, retallar i compartir els seus vídeos a YouTube, MobileMe o iTunes.

Així llueix el Mac OS X 10.6 Snow Leopard en un dels nous MacBooks 

Per primera vegada, aplicacions del sistema com Finder, Mail, iCal, iChat i Safari són de 64 bits. El suport per a processadors de 64 bits de Snow Leopard fa ús d’enormes quantitats de memòria RAM, incrementa el rendiment i millora la seguretat, al mateix temps que manté la compatibilitat amb aplicacions de 32 bits. Grand Central Dispatch (GCD) aporta al programari una nova i revolucionària forma de treure partit dels processadors multinucli. GCD està integrat a través de tot Snow Leopard, des de les noves APIs, fins als frameworks d’alt nivell i extensions del llenguatge de programació, millorant la sensibilitat de resposta a través de tot el sistema. OpenCL, estàndard obert basat en llenguatge C, permet als desenvolupadors explotar l’increïble potència de les unitats de processament gràfic per a tasques que van més enllà dels gràfics.

Snow Leopard integra el suport per a Microsoft Exchange Server 2007 directament en el Mac OS X Mail, Agenda (Address Book) i iCal de manera que es poden emprar aquestes aplicacions per a rebre i enviar correu, crear i respondre a invitacions de reunió, i buscar i gestionar els contactes dins d’agendes de contactes globals. La informació d’Exchange flueix de manera uniforme en Snow Leopard de manera que els usuaris poden treure partit de capacitats úniques de l’OS X, com les ràpides cerques amb Spotlight o les previsualitzacions Quick Look.

El cost en disc es redueix a la meitat que la versió immediatament precedent, alliberant fins a 6 GB. en comparació amb una instal·lació del Mac OS X 10.5 “Leopard”.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard estarà disponible com a ampliació per al Mac OS X 10.5 Leopard aquest proper setembre, en línia a l’Apple Store o a través dels corresponents distribuïdors autoritzats. El preu es comunicarà en el moment del llançament. El paquet d’actualització Mac OS X Snow Leopard Up-To-Date estarà disponible per a tots els clients que hagin adquirit un nou sistema Mac vàlid, directament a Apple o a un membre del canal de vendes autoritzat de la companyia entre el 8 de juny del 2009 i el 26 de desembre del 2009, data en la qual s’acaba aquest programa. El preu es comunicarà en el moment del seu llançament. Els usuaris hauran de sol·licitar la seva actualització Up-To-Date abans de que passin 90 dies després de la compra o abans del 26 de desembre del 2009.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)