Així serà Windows Phone 8

Compartir

Suportarà xips multinucli, targes de memòria microSD i el seu kernel serà el mateix que el de Windows NT.

Han estat filtrats a Internet alguns detalls sobre la propera versió superior de la plataforma de programari de Microsoft per a smartphones, un Windows Phone conegut de moment amb el numeral 8 per a fer-lo coincidir amb la propera versió del sistema operatiu d’ordinadors i tablets de la mateixa companyia.

Els principals canvis seran funcionals i no estètics, ja que la interfície estrenada amb Windows Phone 7 es troba plenament vigent i ha obtingut molt bones crítiques des de tot arreu, ja siguin analistes del sector com el gruix dels consumidors. Això no impedeix que, per diverses circumstàncies, molts dels qui lloen la interfície de WP7 acabin decantant-se per adquirir un terminal amb Android. Aquest és el sistema de moda juntament amb l’iOS d’Apple i, en molts casos, el sol fet de que les amistats immediates utilitzin Android, ja decanta la compra.

Segons els detalls filtrats, WP8 serà més modular, permetent als fabricants ‘personalitzar’ el sistema per als seus terminals, de manera que s’adaptarà millor a diversos tipus de smartphones com per exemple aquells que tenen majors o menors recursos de maquinari com ara memòria o emmagatzemament intern.

I, precisament parlant d’emmagatzemament, el nou Windows Phone suportarà l’ús de targes de memòria microSD, així com de xips NFC (el que obre la porta, entre altres coses, als pagaments pel mòbil en Windows Phone) i processadors multinucli, quelcom que tant Android com iOS venen suportant des de fa temps.

Això últim no és tan trivial com sembla, ja que cal preparar les interioritats del sistema per a què pugui dividir les tasques entre els dos, quatre o tants nuclis com hi hagi presents. El treball en paral·lel ha de ser preparat per endavant.

Potser sigui per això que Microsoft sembla haver substituït el kernel heretat de Windows CE pel derivat de la tecnologia NT, el mateix que equipa al Windows 8 per a sobretaula/tablet. Això no significarà que les actuals aplicacions de Windows Phone 7.x deixin de funcionar en aquesta futura versió, ja que la companyia de Redmond va dissenyar la seva plataforma mòbil d’una manera semblant a com està concebut Android, deixant entre el kernel i les aplicacions una capa (en aquest cas és Metro) sobre la qual s’executen aquestes últimes i que es pot amollar a qualsevol nucli.

També sembla que es proporcioni als desenvolupadors la possibilitat d’usar codi font natiu, és a dir, programes que accedeixin directament al kernel sense passar per la capa Metro. Això permetrà que es realitzin apps que explotin certes característiques del maquinari, a més d’obrir la possibilitat de migrar codi des d’altres plataformes com iOS o Android.

Les filtracions que han sortit a Internet no inclouen dades sobre possibles dates de presentació, malgrat que és poc probable que ho veiem en aquest vinent Mobile World Congress. Massa poc temps i amb l’actualització 7.5 de WP publicada no fa tant.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: