Així s’ha de preparar el canvi a Windows 7

Compartir

WindowsAvanade publica les seves recomanacions per realitzar amb èxit la migració a Windows 7 en l’empresa. Entre aquestes s’hi compten el realitzar una anàlisi detallada dels sistemes de TI existents i de les noves funcionalitats de Windows 7 per a la virtualització, Cloud Computing, seguretat, mobilitat i col·laboració.

Col·laboradors – Fa gairebé tres mesos que Microsoft va llançar al mercat el Windows 7. Molts CIO (Chief Information Officer) porten força temps dedicant-se a l’estudi de les funcionalitats més importants i les noves característiques que incorpora el sistema operatiu. Tot i això, també es fan preguntes al respecte: hauria de migrar? De ser així, quan fer-ho?, quines consideracions he de tenir en compte?, quina és l’estratègia per a migrar? Experts d’Avanade, proveïdor de serveis de tecnologia per al negoci, recomanen a les empreses que avaluïn primer els seus sistemes de TI i avancin en la decisió de manera estratègica.

Podem preveure que les funcions innovadores, en termes de mobilitat, xarxes, col·laboració i virtualització, poden incrementar la productivitat de les empreses considerablement”, explica Ricard Piñol, Director de Solucions d’IT & Seguretat per a Espanya d’Avanade. “És important que els CIO avancin estratègicament en les seves decisions sobre sistemes nous. Recomanem el següent pla, en tres fases: en primer lloc, analitzar les aplicacions que tenen ja en els seus sistemes i determinar quines són necessàries mantenir. En segon lloc, familiaritzar-se individualment amb les funcions noves ja integrades en Windows 7 perquè poden fer que aplicacions existents siguin redundants. En tercer lloc, recomanem un plantejament estratègic que contempli la virtualització per a definir com s’implementarà Windows 7 i com es mantindrà posteriorment. Qualsevol empresa que empri aquesta estratègia obtindrà avantatges competitius i estarà invertint en el futur dels seus sistemes de TI”.

A les companyies que decideixin migrar a Windows 7, Avanade els suggereix començar avaluant quines aplicacions necessiten ser migrades.

Les empreses han de revisar primer quines aplicacions volen transferir al nou sistema operatiu. Moltes organitzacions tenen programes instal·lats en els seus sistemes que empren en comptades ocasions o fins i tot mai. Aquests, sovint poden ser descartats durant la migració”, comenta Ricard Piñol. “És com mudar-se a una nova llar: el primer, és fer neteja i quedar-se només amb el què realment es necessita”. D’acord amb Piñol, Windows 7 posseeix a més moltes funcions noves que els usuaris de sistemes operatius anteriors haurien de comprar i, per tant, assumir més despeses de llicenciament.

Per exemple, el programari de ‘Windows BitLocker Drive Encryption’ o les unitats extraïbles de memòria flash i de disc dur xifrades amb ‘BitLocker to Go’ en Windows 7 proporcionen més seguretat sense incrementar el cost. Essent aquest darrer especialment útil per als portàtils dels treballadors mòbils. ‘Applocker’, en la mateixa línia, permet bloquejar aplicacions i protegir el sistema contra programari maligne o simplement no autoritzat en l’organització. La funció ‘DirectAccess’ és una altra novetat que permet als treballadors accedir a la xarxa corporativa de forma simplificada, transparent i segura quan estan treballant fora de l’oficina. En el cas d’oficines més petites o ubicacions remotes amb connexions més lentes, ‘BranchCache’ proporciona un accés més ràpid a la documentació i fitxers corporatius, així com als llocs web emprats amb més freqüència, reduint dràsticament els temps d’espera.

De la mateixa manera, els CIO han de tenir en compte que les noves tecnologies de virtualització incorporades en Windows 7 continuen permetent l’accés a aquelles aplicacions més antigues. S’inclouen aquí tecnologies com ‘MED-V’, ‘XP Mode’, ‘App-V’ i ‘RDS’, gràcies a les quals, els CIO poden posar en marxa els nous sistemes d’escriptori de manera rendible i, al mateix temps, continuar suportant els sistemes antics sense que aquests suposin un obstacle.

D’acord amb un estudi sobre Cloud Computing realitzat per Avanade al setembre de 2009, el 14,9% de les empreses espanyoles tenen previst emprar aquesta tecnologia, essent Windows 7 una base excel·lent base per donar el salt. El conjunt de tecnologies incloses en la ‘Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS)’ ofereix solucions de programari hostatjat per a la comunicació i la col·laboració en grup: Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Office Live Meeting i Microsoft Office Communications Online. Un altre exemple és la plataforma de serveis Microsoft Azure, que permet a les empreses desenvolupar i integrar les seves pròpies aplicacions en el núvol o emprar serveis que ja funcionen en la infraestructura de Microsoft, de manera que es poden ampliar i millorar les aplicacions existents. L’alta escalabilitat d’Azure afegida a la interfície de fàcil maneig de Windows 7, convergeixen en una plataforma senzilla tant per als equips de TI com per als usuaris. “Windows 7 constitueix un pas essencial en el camí cap al ‘programari més serveis’. Les empreses ja no compren únicament maquinari i programari, també adquireixen serveis per a la gestió externa i experta de les seves dades”, indica l’expert d’Avanade.

El sistema operatiu ofereix igualment un avantatge de negoci estratègic per a les empreses que tenen molts treballadors mòbils: la durada de les bateries dels portàtils pot limitar la productivitat del treballador, depenent de quant de temps passi treballant fora de l’oficina. Windows 7 aporta una gestió millorada de l’energia, augmentant tant el rendiment com la vida útil de la bateria. El suport integrat per a banda ampla mòbil (‘Mobile Broadband Support’) fa que treballar fora de l’oficina sigui més fàcil que mai. Windows 7 també fa més simple el treball amb els Netbooks, oferint amb el nou disseny de la interfície d’escriptori una visió més clara i accessible en les petites pantalles d’aquests dispositius.

Windows 7 també ajuda a què dissenyadors i desenvolupadors treballin conjuntament. El sistema operatiu suporta ‘Microsoft Silverlight’ i inclou preinstal·lat ‘Windows Presentation Foundation (WPF)’. ‘Silverlight’ i ‘WPF’ són part d’una sèrie d’eines multinavegador i multiplataforma que permeten que dissenyadors i programadors treballin junts, especialment en el cas d’experiències d’usuari enriquides, animacions gràfiques, reproducció audiovisual i streaming de vídeo d’alta definició.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)