Així s’implanta el teletreball

Compartir

CibersocietatL’“Oficina Virtual” es pot convertir en una bona opció laboral davant de l’absentisme provocat per la nova Grip A.

Nota de premsa – Sembla que la Grip A no està causant tants estralls com era previsible. Però tot i això, en els darrers dies s’ha produït un augment considerable de persones contagiades pel nou virus. Malgrat que les autoritats ja han tranquil·litzat a la població respecte al grau d’infecció, la veritat és que durant aquest hivern serà un dels motius més usuals per agafar-se la baixa laboral. Per a Monster.es, el portal d’ocupació de referència a nivell internacional, treballar des de casa es perfila com la solució per frenar (en la mesura que sigui possible) els avanços de l’epidèmia. Però… ¿Fins a quin punt és possible realitzar el 100% de la feina des de casa?

Donades les circumstàncies, moltes empreses comencen a plantejar-se seriosament el teletreball com la millor opció per a no frenar la seva activitat. De fet, es calcula que si es donés una situació alarmant de la pandèmia, l’absentisme laboral podria elevar-se fins al 50%.

Tot i que encara ha d’evolucionar, el teletreball permet desenvolupar moltes de les tasques que no cal realitzar a l’oficina gràcies als grans avanços de les noves tecnologies. A través del “treball a distància”, a més, s’eliminen els temps de desplaçament i els “temps morts” a l’oficina. Mentre que per a molts pot resultar una utopia, hi ha cada cop més professionals i empreses que s’han llançat i aposten pel teletreball. Els professionals del segle XXI tenen tot al seu favor per a poder-ho desenvolupar.

Monster.es t’ofereix els millors consells per rendir al 100% amb el teletreball:

1. Qüestió d’organització: que treballis des de casa, no vol dir que facis una feina “d’estar per casa”. En no trobar-nos sota la mirada del cap, tendim a relaxar-nos. Però si volem que la feina a distància funcioni, necessitem establir una organització pròpia d’una oficina. Encara que estiguis en pijama davant de l’ordinador, cal marcar-se uns horaris, tenir un espai exclusiu per a la feina i portar l’agenda fins al més mínim detall.

2. Les noves tecnologies són les teves aliades: és el que anomenem l’“oficina virtual”. A Internet som omnipresents i podem aprofitar les noves tecnologies i totes les eines que aquestes ens ofereixen per recrear un entorn laboral a la xarxa. Estar sempre connectats, des de qualsevol lloc del món, és el secret per comunicar-se amb l’entorn laboral.

3. Fora distraccions: hem de recrear un ambient de treball a la nostra llar. El més recomanable és habilitar un petit despatx en el qual ens podem concentrar, allunyats de distraccions externes i del soroll.

4. No abandonar l’oficina per sempre: encara que les possibilitats que ofereix el teletreball són infinites i les formes de comunicar-se en línia abasten uns nivells que fa uns anys no podríem ni haver sospitat, no és bo perdre el contacte amb el món real. L’ideal del treball a distància és poder completar-lo amb reunions o trobades de planificació setmanal de forma física. La comunicació cara a cara no es pot substituir per res i és essencial per al funcionament d’un equip.

5. Coses de la globalització: si treballes en una empresa internacional, pots estar comunicat amb uns quants països al mateix temps en temps real sense sortir de casa teva. Però, a més, l’“oficina virtual” et permet una mobilitat que no tindries en el cas de viatjar a l’estranger. El teletreball facilita les relacions laborals internacionals amb la possibilitat de poder treballar des de qualsevol lloc del món.

Malgrat que aquesta modalitat de treball encara no s’ha implantat a Espanya, en altres països ja és una fórmula habitual amb què s’ha demostrat que es pot millorar considerablement la productivitat.

Sobre Monster.es

Monster Espanya (www.monster.es) forma part de Monster®, companyia de referència a nivell mundial en reclutament i cerca de treball a Internet. Monster, fundada el 1994, té la seva seu a Maynard, Massachusetts. La companyia té com a missió principal posar en contacte candidats qualificats de tots els nivells amb empreses líders de tots els sectors. A més ofereix a les empreses tecnologia innovadora i serveis de qualitat que els proporcionen un major control en els processos de selecció.

Sobre Monster Worldwide

Fundada el 1967, Monster Worldwide, Inc. es l’empresa matriu de Monster®, companyia de referència a nivell mundial en reclutament i cerca de feina a Internet. Amb seu a Nova York, té aproximadament 4.500 treballadors en 36 països, Monster Worldwide forma part de l’índex Standard & Poor’s 500.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)