Així va ser Internet en el 2011

Compartir

Una consultora sueca publica els números que, amb poques paraules, ens donen una visió de l’estat de la Xarxa al llarg dels passats dotze mesos.

Les connexions de gran ample de banda entre ciutats del món. Imatge de Chris Harrison

Les connexions de gran ample de banda entre ciutats del món. Imatge de Chris Harrison

Pingdom és una companyia sueca que es dedica a la monitorització de l’activitat online per compte de tercers, generalment empreses que necessiten estar al dia de la repercussió de la seva activitat online. Això li permet tenir una informació força aproximada del que està passant a la Xarxa de xarxes i com aquesta evoluciona, i gràcies a aquesta informació, Pingdom ha penjat en línia un resum del què han estat els nombres d’Internet en aquest any passat.

Batalla de navegadors a l’escriptori

Un dels punts més interessants i que sense cap mena de dubte està a l’ordre del dia és quin browser s’emporta la palma pel que fa al nombre d’usuaris en els escriptoris informàtics. Ja sabem que les estadístiques d’una o altra consultora difereixen en els números concrets, però que en línies generals totes assenyalen el declivi de l’Internet Explorer de Microsoft i la puixança del Chrome de Google.

Per a Pingdom, els nombres són els següents:

Així es reparteixen el pastís els browsers en sistemes d'escriptori

Així es reparteixen el pastís els browsers en sistemes d'escriptori

Com podem comprovar, l’IE continua mantenint el domini però sense uns números tan impressionants com havia gaudit abans, en un mercat molt més repartit entre tres jugadors principals (els dos esmentats abans i Firefox).

Safari ocupa una modesta quota de mercat gairebé idèntica a la que té Apple en el mercat dels ordinadors, i Opera pràcticament desapareix dels escriptoris informàtics, si bé continua gaudint de bona salut en altres entorns com els smartphones.

Precisament, sobre dispositius mòbils no es donen xifres pel que fa a navegadors, encara que si algunes dades interessants, com que l’iPad d’Apple va generar gairebé el 90% del tràfic mòbil realitzat des de tablets, el que denota perfectament l’ampli domini que a hores d’ara està exercint el gàdget de la companyia de Cupertino.

El brillant futur de la Internet mòbil es posa de relleu quan Pingdom afirma que fins al 85% dels telèfons mòbils venuts durant l’any inclou un navegador web.

Més internautes

2011 es va tancar amb 2.100 milions d’internautes repartits per tot el món. Les xifres difereixen en gran mesura pel que fa a total d’usuaris i penetració de l’ús de la Xarxa:

Així es divideixen els internautes al món

Així es divideixen els internautes al món

I aquest és l'ús de la Xarxa per continents

I aquest és l'ús de la Xarxa per continents

Encara que la dada asiàtica pugui xocar per l’alta penetració d’Internet al Japó i Corea del Sud, hem de ser conscients que no tota la població de la Xina té accés, o que països com Vietnam encara tenen ràtios baixes.

Altres dades més o menys curioses

  • Més de 3.000 milions de comptes de correu actius a tot el món
  • Un 19% del spam enviat es salta els filtres anti-spam (un de cada cinc missatges-escombraria). Un 71% de tot el correu electrònic és spam
  • A despit de Gmail, Hotmail continua sent el servei d’e-mail que congrega un nombre més gran d’usuaris: 360 milions
  • Existixen 555 milions de llocs web. Més de la meitat s’han creat nous en el 2011, malgrat que podem sospitar que les noves versions mòbils de velles pàgines compten aquí com a noves
  • El servidor web Apache equipa el 64% dels servidors. Aquest també és el programari d’aquesta mena que creix més ràpidament
  • Els dominis .com continuen sent els més populars, amb gairebé 100 milions de registres
  • S’estima que a tot el món existixen 2.400 milions de comptes en xarxes socials. D’aquests, més de 800 milions corresponen a Facebook, i s’estima que només en el 2012 es van donar d’alta 200 milions de nous comptes a la xarxa social de Mark Zuckerberg (per tant va començar l’any amb uns 600 milions)
  • Gairebé 9 de cada 10 visites a llocs web des de tablets van ser generades per un iPad
  • Les visualitzacions de vídeos online per mes arriben a les 201.400 milions, el que correspondria a gairebé 96 vídeos per persona i mes (poc més de tres vídeos al dia)

Més informació

Estadístiques del 2011 de Pingdom

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: