Akamai publica el seu informe sobre l’estat d’Internet del primer trimestre del 2009

Compartir

InternetAkamai ha observat un increment de gairebé el cinc per cent (des del quart trimestre del 2008) del nombre d’adreces IP úniques que es connecten a la seva xarxa a nivell global. Suècia lidera Europa amb els nivells més alts de connexió de “banda ampla d’alta velocitat” (>5 Mbps). La inauguració del President Nord-americà Barack Obama va registrar nivells rècord de streaming i tràfic HTTP a Internet, i va tenir un impacte en l’ús de comerç online, missatgeria electrònica i cercadors.

Agències – Akamai Technologies, líder en entrega de continguts rics de mitjans, transaccions dinàmiques i aplicacions empresarials online, anuncia la publicació de l’edició del primer trimestre del 2009 del seu informe trimestral sobre l’Estat d’Internet. Aprofitant els informes ja publicats i la informació recollida a la seva xarxa, l’informe trimestral d’Akamai proporciona una visió sobre estadístiques d’Internet clau com l’origen dels atacs al tràfic d’Internet, les interrupcions de la xarxa i de llocs Web, així com els nivells de connectivitat de banda ampla en el món.

Alguns dels resultats de l’informe són els següents:

Atacs al tràfic d’Internet

En el primer trimestre del 2009, Akamai va observar que s’havien originat atacs al tràfic d’Internet des de 68 països a tot el món. Els Estats Units i la Xina foren les dues fonts més importants d’atacs al tràfic, representant gairebé el 50% del tràfic observat en total. A Europa, Alemanya i Suècia van ser les dues majors fonts d’atacs al tràfic. Els 10 primers ports van obtenir aproximadament el 90% dels atacs al tràfic observats, estant més de les dues terceres parts del tràfic relacionades amb el cuc Conficker.

Connectivitat

Es va anunciar o desenvolupar una sèrie de nous projectes de cables submarins en el primer trimestre que haurien de millorar la connectivitat a Internet de països de l’Àfrica, Europa, Sud Amèrica, el Carib i Oceania. Els nous projectes i desplegaments de WiMAX aportaran la connectivitat sense fils de banda ampla a països de l’Europa de l’Est, Africa, Àsia i l’antiga Unió Soviètica. Els esforços per dur la fibra a la llar que es van anunciar en el primer trimestre beneficiaran als usuaris de Nova Zelanda, Austràlia, Bali, Letònia, Escòcia i Anglaterra.

Es van notar en el primer trimestre avanços en l’adopció de l’IPv6, incloent-hi set dominis més a nivell nacional habilitant els seus servidors DNS per a IPv6. Als Estats Units i altres països arreu del món, es van concedir “fons d’estímul” en el primer trimestre per ajudar a millorar la disponibilitat de banda ampla en àrees rurals.

Connectivitat de banda ampla

Mitjançant la seva xarxa de servidors desplegats a nivell global i gràcies als milers de milions de sol·licituds de contingut Web que serveix diàriament, Akamai ha desenvolupat un nivell únic de visibilitat sobre la velocitat de connexió dels sistemes que emeten les sol·licituds, i per tant, de l’adopció de la banda ampla a tot el món. Akamai va observar un increment de gairebé un cinc per cent (des del quart trimestre del 2008) a nivell global del nombre de les adreces IP úniques que es connecten a la xarxa d’Akamai.

Es troben els punts destacats actuals i tendències històriques de les velocitats de connexió mitjanes a nivell global en l’eina de visualització de dades d’Akamai. En el primer trimestre del 2009, una cinquena part de les connexions d’Internet al món es van fer a velocitats superiors a 5 Mbps, un increment del 5 per cent en comparació amb el trimestre anterior, i un increment de gairebé un 30 per cent sobre el mateix període de l’any passat. Globalment, la velocitat de connexió mitjana es va incrementar en aproximadament un 11 per cent, creixent a 1,7 Mbps i més de 120 països tenien velocitats de connexió per sota d’1 Mbps.

Països globals més ràpids

Des del punt de vista de velocitat de connexió global, Japó va desbancar a Corea del Sud pel que fa a nivells més alts de connectivitat de “banda ampla d’alta velocitat” (>5 Mbps), malgrat que Corea del Sud va mantenir la velocitat de connexió mitjana més alta, a 11 Mbps. Per primera vegada d’ençà que es va publicar l’informe sobre l’Estat d’Internet en el primer trimestre del 2008, Corea del Sud ja no té el major percentatge de connexions a Akamai a velocitats superiors a 5 Mbps, amb una significativa davallada del 25%. Akamai també va observar menys adreces IP úniques des de Corea del Sud durant el primer trimestre, juntament amb una velocitat de connexió mitjana més baixa. El primer lloc el va ocupar Japó amb un 54% de les connexions a Akamai de banda ampla d’alta velocitat. Gairebé una tercera part de les connexions de Japó a Akamai es van fer a velocitats entre 5-10 Mbps.

Països europeus més ràpids

A Europa, Suècia va ser el país amb el nivell de connectivitat de banda ampla més alt, amb un 33% de les connexions a Akamai realitzades entre 5-10 Mbps, seguida dels Països Baixos amb un 29% i Romania amb un 28%.

El nivell de visibilitat únic d’Akamai sobre la velocitat de connexió dels sistemes que emeten sol·licituds a la xarxa d’Akamai ha creat una visó única sobre l’adopció de la banda ampla a tot el món. Utilitzant aquestes dades, l’informe trimestral sobre l’Estat d’Internet d’Akamai identifica tant els països com els estats nord-americans amb les velocitats de connexió mitjanes que tenen les adreces IP que s’originen des d’aquestes geografies respectives. Per a saber-ne més i accedir als informes anteriors.

Per a descarregar les xifres de l’informe sobre l’Estat d’Internet del Primer Trimestre del 2009.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)