Albert Cuesta, el Premi Blog Catalunya més mediàTIC

Compartir

El jurat de la sisena edició dels Premis Blogs Catalunya ha atorgat el màxim guardó de la categoria TIC, subcategoria Professional a Albert Cuesta, el mediàtic periodista col·laborador del diari Ara i de l’espai radiofònic El Matí de Catalunya Ràdio.

La jornada d’aquest dissabte dia 28 per a la Internet catalana ha estat llarga i centrada a Granollers; des de bon matí i fins al vespre, la Catosfera, i a partir de les 20 hores, la cerimònia d’entrega dels guardons de la sisena edició dels Premis Blogs Catalunya.

Pel que fa a la Catosfera, la jornada s’ha dividit en matí i tarda, cadascuna de les sessions amb tres xerrades. Durant el matí, l’eix temàtic sobre el qual ha pivotat l’encontre ha estat el dels catalans que treballen en grans multinacionals, en alguns casos a Catalunya mateix i en d’altres a l’estranger.

Xavier Amatriain, director de recerca i enginyeria de Netflix, es va connectar per videoconferència amb Skype des de la seu de la companyia per a la qual treballa a Los Gatos (Califòrnia, Estats Units), amb una qualitat perfecta que va permetre tant a ell mateix com al públic assistent gaudir de la seva presència virtual.

Xavier Amatriain, via videoconferència a la Catosfera d'aquest any. Imatge: El Mur Tecnològic

Xavier Amatriain, via videoconferència a la Catosfera d’aquest any. Imatge: El Mur Tecnològic

La tarda va estar dedicada a la cultura catalana a Internet, amb diverses xerrades a càrrec de l’Amical Wikimedia (Viquipèdia) o la revista Esguard entre d’altres, que van palesar la vitalitat del català a la Xarxa de xarxes.

Els Premis Blogs Catalunya, categoria TIC

A les vuit de la tarda va començar la gran hora dels Premis Blogs a la sala gran del Teatre Auditori de Granollers.

Cap de les tres subcategories de la categoria TIC no va quedar deserta, cas que es va donar en algunes subcategories d’altres categories.

Tot i ser finalistes, un cop més, El Mur Tecnològic no va ser considerat pel jurat com el millor blog tecnològic en la subcategoria Professional, honor que va pertocar al blog del periodista Albert Cuesta al diari Ara.

Albert Cuesta, en el moment de recollir el seu premi. Imatge: El Mur Tecnològic

Albert Cuesta, en el moment de recollir el seu premi. Imatge: El Mur Tecnològic

Cuesta és conegut entre el públic general per les seves nombroses i destacades participacions i col·laboracions en mitjans i espais de gran audiència. Al llarg de la seva carrera destaquen les seves col·laboracions amb el diari La Vanguardia, 8TV (programa 8aldia), TV3 o Catalunya Ràdio.

Els guanyadors en les diferents subcategories que conformen la categoria TIC han estat els següents:

  • Personal: Living TIC, CAT, TIC, CAT…

  • Professional: El blog de l’Albert Cuesta al Diari Ara

  • Corporatiu: Appsencatalà

El llistat sencer dels guanyadors es pot consultar al lloc web de STIC.cat.

L’Associació Amical Wikimedia va rebre el guardó especial del jurat dels Premis Blog, que cada any es concedeix a una entitat diferent, encara que no s’hagi presentat als Premis, amb motiu del treball social que aquesta realitza o el seu impacte en la societat.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: