Alibaba s’erigeix en possible comprador de Yahoo!

Compartir

Després de la sortida de Jerry Yang, la companyia xinesa estaria interessada en la part d’accions que va deixar.

Logo Yahoo!

Anem per parts: el passat 19 de gener, Jerry Yang -cofundador de Yahoo!- abandonava l’empresa i el lloc directiu que tenia en el Grup Alibaba. Al respecte, el mateix Yang va declarar “El meu temps a Yahoo!, des de la seva fundació fins al present, ha comprès algunes de les experiències més emocionants i gratificants de la meva vida. Però tot i això, ha arribat el moment en què persegueixi altres interessos fora de Yahoo!”.

Yang abandona l’empresa en un moment de reestructuració ja que, com anunciàvem no fa gaire, Yahoo!, havia fitxat a Scott Thompson com a conseller delegat. Yang fou el qui va impedir la venda de Yahoo! a Microsoft en el 2008.

Paral·lelament a la marxa de Yang, el Grup Alibaba, matriu d’Alibaba.com i que al seu torn controla portals com el de subhastes Taobao.com (conegut com l'”eBay xinès”), i serveis de pagament per Internet com AliPay (semblant al PayPal d’eBay, aliat de Yahoo! des del 2006), espera poder comprar la quarta part de la participació de Yahoo! que ha deixat Yang, segons el CEO de la companyia, el magnat Ma Yun (també conegut com a Jack Ma) no tindria problemes en comprar tota la participació de Yahoo! si es donés el cas.

Les intencions d’Alibaba quadrarien a la perfecció amb el nou rol que estan exercint les grans empreses xineses d’Internet, àvides de quota de mercat fora del seu país d’origen i que, per a això, empren el vell mètode d’adquirir empreses amb un fort arrelament en els mercats objectiu.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: