Alibaba sospesa convertir Aliyun en una spin-off

Compartir

El potencial del sistema operatiu supera el contratemps que ha suposat l’enfrontament entre Google, Acer i la mateixa Alibaba per la incompatibilitat amb Android.

La seu d'Alibaba. Imatge de Thomas Lombard a Wikipedia sota llicència Creative Commons

La seu d’Alibaba. Imatge de Thomas Lombard a Wikipedia sota llicència Creative Commons

La publicació xinesa Xinhau ha informat que Alibaba està pensant en convertir Aliyun en una empresa filial i invertir en ella dos-cents milions de dòlars.

Productora del sistema operatiu per a smartphones Aliyun OS, basat en Android però incompatible amb ell, Aliyun ha funcionat fins ara dins de la divisió de cloud computing d’Alibaba però, i segons continua informant Xinhau, les grans possibilitats de la plataforma han fet reconsiderar a la companyia xinesa d’Internet el seu enfocament comercial.

Així, i segons s’indicaria en un missatge de correu electrònic intern de l’empresa xinesa filtrat a la premsa, publicat per Xinhau, i del qual se’n fa ressò Mobile Business Briefing, Alibaba hauria decidit convertir Aliyun en una divisió en tota regla amb gran autonomia o una empresa independent vinculada amb la matriu.

La naturalesa d’Aliyun OS ha provocat recentment un enfrontament entre Google i Alibaba amb Acer pel mig, en frenar aquesta darrera el llançament d’un nou smartphone equipat amb Aliyun OS a causa de la intervenció de Google, molt crítica amb la manca de compatibilitat de la plataforma xinesa amb l’estàndard marcat per l’Open Handset Alliance, entitat formada per unes quantes empreses liderades per la companyia de Sergey Brin i Larry Page.

Fins ara, Alibaba ha tancat tractes amb fabricants de telèfons per al mercat xinès, i l’acord amb Acer hauria significat el salt internacional de la plataforma. A partir d’aquí, aquesta podria entrar en competència amb Android a tot el món, que és probablement el que Google vol evitar.

Font

Mobile Business Briefing, newsletter oficial de la GSMA

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: