Alliberada una versió 4.5 de KDE més optimitzada

Compartir

KDEEls responsables d’aquesta plataforma s’han centrat en corregir bugs i millorar el rendiment i estabilitat de les novetats incloses en la seva anterior revisió, treballant especialment en la plataforma de desenvolupament, l’escriptori Plasma i la seva versió per a netbooks, i algunes aplicacions.

Redacció – L’entorn d’escriptori KDE ha presentat aquesta setmana la seva nova revisió 4.5.0, en la qual no s’hi introdueixen grans novetats però es millora allò que s’ha fet en les revisions anteriors. Per a això, l’equip de desenvolupament s’ha centrat en tres grans àrees:

  • Plataforma de desenvolupament. Se l’ha dotat de millores en els apartats de rendiment i estabilitat, i s’han afegit algunes novetats en determinats components. Es completa la integració del motor de rendering WebKit.

  • Escriptori Plasma i Netbook. Es millora l’experiència d’usuari, i en el cas de Plasma per a desktops, se l’acosta un pas més a l’escriptori semàntic. També s’ha aprofitat per corregir una sèrie de bugs. La versió per a netbooks ha rebut nombroses millores “sota el capó” per a què ofereixi un millor rendiment en aquest tipus de màquines.

  • Aplicacions. Especialment pel que fa als àmbits lúdic i educatiu, han rebut diverses millores menors.

La nova versió de KDE estarà disponible en els servidors del projecte al llarg dels propers dies, i serà integrada en les diferents plataformes que l’empren al llarg de les properes setmanes i mesos.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina