Alliberat FreeBSD 7.2

Compartir

Plataforma BSDInclou la funcionalitat de superpages, optimitzant la gestió de la memòria virtual.

Redacció – Al llarg d’aquesta setmana s’han publicat noves versions de les principals plataformes BSD existents: OpenBSD publicava la seva versió 4.5, NetBSD la 5.0, i fins i tot un fork menor com DragonFly BSD presentava la versió 2.2.1 del seu sistema. Ara li toca el torn a la branca principal (més que res per ser la més coneguda i utilitzada, així com ser la base per a altres sistemes com PC-BSD), FreeBSD, de la qual se n’ha alliberat la versió 7.2 .

FreeBSD ocupa un lloc d’honor entre les plataformes emprades pels professionals en els servidors, i és molt popular entre les empreses que proporcionen serveis d’allotjament. La seva alta seguretat i estabilitat s’uneixen a una base de programari en la què no hi manquen les principals aplicacions que equipen a altres sistemes com GNU/Linux. També es pot emprar com a sistema d’escriptori en disposar dels principals entorns gràfics (Gnome, KDE, Xfce) i aplicacions com Firefox i OpenOffice.

En aquesta nova revisió es millora el rendiment de la precedent, FreeBSD 7.1, al mateix temps que com a principal novetat s’afegeix suport per a superpages, una nova forma de gestionar la paginació entre la memòria RAM física instal·lada a l’ordinador i la memòria virtual que empra part del disc dur com a memòria cau (caché). La resta de les novetats es centra en millorar aspectes puntuals del sistema.

FreeBSD 7.2 ja pot ser descarregat en forma d’imatge ISO per a CD o DVD, o bé per a la seva instal·lació a través de xarxa.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)