Altre cop problemes amb les bateries de Sony

Compartir

Cada X temps, les bateries van donant maldecaps als seus fabricants, i uns maldecaps prou grans. L’any passat li va tocar a Lenovo treure del mercat més de 100 mil bateries Sanyo per problemes de reescalfament.


Analía Lanzillotta – Ara és el torn de Sony, per un problema semblant i la mateixa quantitat: alguns fabricants, com Dell, Hewlett-Packard i Toshiba retiraran 100 mil de les bateries de liti 2.15Ah de Sony perquè uns 40 usuaris van denunciar alguns incidents de reescalfament de les mateixes en els seus portàtils, incidents que fins a van arribar a produir fum i foc.

És per aquest motiu que les companyies propietàries dels productes que empren aquestes bateries estan donant informació a través de la web als seus clients per tal que sàpiguen si la seva bateria és una de les que entra dins de les que seran retirades del mercat.

Mentre, Sony va anticipar que les bateries que estan en els VAIO no corren cap perill. I ho ha hagut de fer per la incertesa que es genera degut a què aquesta no és la primera vegada que Sony pateix una ensopegada d’aquesta mena: uns mesos enrere havia hagut de retirar alguns models de la sèrie TZ per problemes de curtcircuits. I dos anys enrere, en el 2006, la companyia també havia retirat més de 250 mil bateries d’Ió de liti dels portàtils per motius semblants, un motiu que va afectar ja a més de 13 milions de bateries de diferents fabricants i que va provocar uns quants milions de dòlars de pèrdua.

El següent serà veure si tot queda així, és a dir en la retirada de les bateries i ja està, o si es farà alguna investigació per no ser la primera vegada que li toca a Sony ser protagonista d’un incident d’aquesta mena.

Font:

Informática MasterMagazine > Actualidad – informática

Guillem Alsina