Amazon Cinnamon: competidor de l’Apple TV a la vista?

Compartir

Segons afirma el Wall Street Journal, la companyia de Jeff Bezos està ultimant els detalls per llançar un dispositiu del tipus set-top box amb la mateixa filosofia de preus i enfocament que els lectors de llibres electrònics Kindle.

 El Journal es basa en fonts properes a l’empresa la identitat de les quals no ha estat revelada. Aquestes confirmen i fins i tot donen nom en clau (Cinnamon) a un dispositiu que es connecta al televisor i permet realitzar streaming de continguts a través del mateix servei d’Amazon, i de terceres parts com Netflix, Hulu i emissions de televisió de pagament. Aquest dispositiu arribaria al mercat just a temps per a la campanya nadalenca que està propera a començar.

Des d’Amazon s’ha declinat fer comentaris al respecte. El Journal afirma que el preu de venda de Cinnamon (canyella en anglès) seria proper al de fabricació, amb la intenció d’obtenir els beneficis a través de la venda de continguts en un model de comercialització idèntic al que practica amb les tauletes tàctils Kindle.

L’Apple TV té un preu de venda de 99 dòlars, mentre que el set-top box Roku s’acosta als 50, amb el que això ens deixaria un possible preu de venda al públic d’entre 30 i 45 dòlars si vol marcar la diferència amb la seva competència directa.

El WSJ no dóna detalls tècnics, no indica si el sistema operatiu serà l’Android modificat que la multinacional de Jeff Bezos ja empra en els Kindle, o bé serà un altre, ni la configuració de maquinari de l’aparell.

Hi ha una dada que sembla apuntar cap al sistema de les Kindle: segons la informació del Journal, la companyia hauria acabat a mitjans d’aquest mes una ronda de presentació d’apps candidates de terceres parts per a incloure-les en el dispositiu. Això no ens porta necessàriament a una base Android, però seria el més lògic per tal de facilitar la portabilitat d’apps al seu entorn personalitzat i la botiga d’apps d’Amazon sense que els partners haguessin de desenvolupar des de zero i, a més, estalviaria feina als nois de Jeff Bezos.

Sigui com sigui, de ben segur que Cinnamon no executarà un sistema obert i amb, per exemple, possibilitat d’instal·lar-hi qualsevol app de la Play Store, sinó un sistema tancat, dependent en exclusiva d’una botiga d’aplicacions que pot coincidir amb la dels tablets Kindle o bé -i més probablement- diferenciar-se oferint en exclusiva productes de vídeo en streaming, canals de televisió de pagament i continguts digitals multimèdia. El bootloader d’aquest serà tancat i intentarà amb total probabilitat impedir o, almenys, dificultar que s’hi pugui instal·lar una modificació del sistema operatiu Android.

Aquest dispositiu podria sortir inicialment al mercat nord-americà (lògicament), determinats països europeus i potser a sud i centre Amèrica, però és molt difícil que surti a l’Estat Espanyol, on Amazon encara no disposa d’oferta de vídeo en streaming.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: