Amazon confirma que és el rival a batre per Google

Compartir

El seu nou Kindle Fire HD de 7 polzades ataca directament al Nexus 7.

El Kindle Fire HD de 7"

El Kindle Fire HD de 7″

Amazon ha respost al repte que li va llançar Google amb el seu Nexus 7, construït conjuntament amb Asus, i ho ha fet renovant la seva línia Kindle amb nous models de 8,9 i 7 polzades, el darrer dels quals es ven a 159 dòlars, 40 menys que el cost del tablet de Google.

A més de dos tablets (o lectors d’ebooks amb funcionalitat de tablet), Jeff Bezos -fundador, president i CEO d’Amazon- també va presentar el Kindle Paperwhite, un lector de llibres electrònics pur, en la mateixa línia que el Kindle original.

El llibrer nord-americà busca així mantenir i ampliar la seva quota de mercat amb un producte molt orientat al mercat del seu país d’origen, ja que molts dels serveis que ofereix per a ell només estan disponibles allà. Recordem que aquests serveis substitueixen els proporcionats per Google en Android de manera nativa, ja que Amazon “estripa” el sistema operatiu del robot verd per treure-li tot el que no li interessa i incloure-hi el que vol.

Gràcies a uns preus baixos i aquesta oferta diferenciada, la companyia de Jeff Bezos ha arribat a ser la segona venedora de tauletes tàctils als Estats Units, immediatament després d’Apple (iPad) però encara a una considerable distància d’aquesta.

El llançament del Nexus 7 representava una amenaça important, ja que oferia més potència de maquinari a igualtat de preu. Amb la nova família Kindle, Amazon millora el preu i iguala prestacions, sens dubte una bona arma per seguir en la seva posició privilegiada com a venedor de maquinari, encara que el que s’amaga darrere d’aquesta “guerra” és, en realitat, una competició pels continguts.

De la mateixa manera que Amazon, que ofereix llibres i continguts audiovisuals (aquests darrers, com he dit abans, només als EEUU), Google també ofereix aquesta mena de continguts en el seu tablet a través de la botiga en línia Play, pel què ambdós ofereixen el maquinari més barat del que és habitual per obtenir l’autèntic lucre amb els continguts.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: