Amazon es corona com a príncep dels tablets

Compartir

El llibreter nord-americà supera a Samsung amb el Kindle Fire, un dispositiu concebut inicialment com a llibre electrònic però que la gent usa com a tablet.

El Kindle Fire d'Amazon

El Kindle Fire d'Amazon

Si a la indústria tecnològica es repartissin títols nobiliaris com a l’edat mitjana, Amazon.com i el seu fundador –l’empresari nord-americà Jeff Bezos– de ben segur ja n’haurien col·leccionat uns quants: reis dels llibreters, comtes de les ofertes, ducs del màrqueting online als quals, ara, hi podríem afegir el de prínceps dels tablets. I és que el seu Kindle Fire els ha permès alçar-se amb la segona posició del rànquing de vendes de tauletes, darrere de l’inefable iPad d’Apple.

Amazon ha desbancat d’aquesta posició a Samsung, que amb la seva gamma Galaxy Tab era, fins ara, l’únic rival d’una certa entitat que tenien els nois de la poma mossegada, malgrat que amb un percentatge de mercat molt diferent si comparem ambdós fabricants. Tots els analistes coincideixen en concloure que la quota de mercat dels tablets Android anirà augmentant a un ritme més gran que la de l’iPad, sense que aquesta darrera deixi al seu torn de créixer. El fenomen serà idèntic al què ha succeït en els smartphones, i que ha permès a Android ser el sistema operatiu més emprat malgrat que l’iPhone sigui el terminal més venut i que Apple no pari de créixer.

El més curiós de la notícia, basada en les conclusions d’IHS Inc de les quals se’n fa ressò el rotatiu econòmic Bloomberg, és que el Kinder no és pròpiament un tablet, si no un lector de llibres electrònics el programari del qual és un Android modificat per a què quadri amb els requisits que exigia Amazon. Les expectatives del llibreter amb el llançament d’aquest dispositiu eren les mateixes que amb la resta de la seva família Kindle: vendre el maquinari barat per a finançar-lo amb els beneficis de les vendes de contingut.

Però la flexibilitat d’Android permet des d’utilitzar-lo per a operacions bàsiques sense modificar, fins a ‘rootejar‘ el dispositiu per a instal·lar-li una distribució d’Android completa, sense limitacions i sense els afegits posats per Amazon.

En definitiva, el Kindle Fire és una caixa de sorpreses amb moltes possibilitats per als amants dels tablets Android, encara que sigui a costa d’haver-s’ho de treballar una mica dedicant unes hores a ‘rootejar-lo‘ i instal·lar-li una distribució alternativa, i a configurar-lo. I, encara perdent clients per als seus continguts d’aquesta manera, sembla que a Amazon li està sortint bé l’aposta.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: