Amazon ja rivalitza amb els set-top boxes i les videoconsoles

Compartir

Amazon Fire TV permet el consum de continguts via streaming i ofereix prou potència com per entrar en el joc de les videoconsoles basades en Android.

Feia setmanes que s’havia especulat amb això i, finalment, Amazon ha revelat el dispositiu que constituirà la seva aposta per intentar conquerir les sales d’estar dels usuaris: el set-top box Amazon Fire TV.

Amazon Fire TV

Abans d’etiquetar-lo com a simplement un set-top box que ofereix a qui l’utilitza les funcionalitats i funcions d’un televisor intel·ligent o smart TV, convé tenir en compte que la potència del seu maquinari li permet executar amb soltura els jocs d’Android més exigents pel que fa a maquinari, de manera que posa decididament un peu dins del segment de les videoconsoles.

Per cert que no serà la primera basada en Android, sinó una més de les que explotin un format que encara es troba en els seus inicis i al que encara li pot quedar molt camí per recórrer, tenint en compte que, cada cop més, els smartphones i tablets constitueixen un vehicle per a l’oci electrònic.

El SoC d’aquesta petita caixa (perquè, realment, és molt petita) és un Snapdragon 8064 de Qualcomm amb una CPU Krait 300 quadcore a 1,7 GHz amb 2 GB. de RAM, una GPU Adreno 320, una antena Wi-Fi dual, 8 GB. d’emmagatzematge intern i so surround Dolby Digital Plus.

Com a connexions externes ens trobem, a més del port de vídeo HDMI (obvi) amb una resolució de 1080p, un port USB 2.0, un jack de 5,5 mm, una sortida d’àudio òptica i, una mica més infreqüent, un port ethernet 10/100. No deixa de ser curiós que aquest darrer element no sigui un 10/100/1000…

El programari segueix la línia d’Amazon: un Android “fet a mida” per a les necessitats de la companyia nord-americana, que ha buscat una interfície adaptada a la pantalla i usos del televisor que corri fluïda. Inclou una funcionalitat batejada com a ASAP que li permet al sistema predir quines pel·lícules i episodis podrem voler veure.

Aquesta darrera funcionalitat de predicció permet iniciar l’streaming dels continguts de manera immediata perquè, si decidim consumir, puguem fer-ho sense haver d’esperar.

Amazon posa èmfasi en la cerca per veu de continguts, de manera que podem “dir-li” al nostre set-top box quin títol, actor o gènere de pel·lícula estem buscant, i ell la trobarà per nosaltres i la reproduirà.

També ofereix una opció de control patern per programari, amb la qual cosa controlarem quins continguts poden o no poden veure els nostres fills.

Continguts

Fire TV neix amb força, i amb un dels principals gegants de la distribució de contingut audiovisual online: Netflix. Això si, en els països en els quals aquest es trobi disponible (no és el cas de l’Estat Espanyol); tampoc el Fire TV estarà disponible a tots els mercats des del primer moment.

Amazon Fire TV

Òbviament, Amazon també inclourà els seus propis serveis de continguts a la carta: Prime Instant Video i els lloguers de pel·lícules i episodis de sèries de televisió.

Pel que fa als videojocs, el catàleg accessible per als propietaris d’un Fire TV comptarà amb títols d’estudis com EA, Disney, Gameloft i, com no, el de la mateixa Amazon Games Studio.

Kindle: Segona Pantalla

Els tablets Kindle podran ser emprats com a veritables segones pantalles mitjançant una funcionalitat que Amazon ha batejat com a X-Ray, i que consisteix en la presentació d’informació extra relativa al contingut que estem veient en el Fire TV (actors, concursos de preguntes i respostes, making off ‘s,…). Aquesta funcionalitat estarà més endavant disponible per a iPhone i iPad.

També serà possible fer “mirroring” de la pantalla del tablet al televisor emprant per a això el Fire TV, amb això el que aconseguirem és veure a la pantalla gran del nostre televisor el que hem carregat a la pantalla de la nostra tauleta tàctil.

La caixa amb el dispositiu inclou el Fire TV i un comandament a distància, que eventualment podrà servir de joystick per a jocs, encara que no és descartable que més endavant es pugui llançar comercialment un comandament expressament per aquesta tasca (cosa que, d’altra banda, ja existeix per a Android i que caldrà veure si funciona amb aquest dispositiu).

L’aparell no és gaire més gran que un telèfon intel·ligent, ja que ha estat dissenyat per passar desapercebut a la nostra sala d’estar. Així, és un quadrat de 4,5 polzades de costat, la mateixa mida que la pantalla d’un smartphone de gamma mitjana actual.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: