Amazon podria dotar de reconeixement de veu a les Kindle

Compartir

La companyia de Jeff Bezos es fa amb Ivona Software, especialitzada en solucions text-to-speech.

Amazon continua perseguint l’evolució de la seva tauleta tàctil Kindle, supervendes als Estats Units darrere l’iPad d’Apple, i també disponible fora del país nord-americà en els mercats en els quals la multinacional compta amb presència.

El darrer moviment dut a terme per aquesta companyia ha estat l’adquisició d’Ivona Software, una empresa polonesa fundada el 2001 i que ofereix solucions text-to-speech (literalment, de text a veu). Òbviament, amb ella en el seu poder, Amazon buscaria integrar aquestes solucions per aconseguir la lectura automatitzada de llibres electrònics sense haver de recórrer a un audiobook expressament.

Un audiobook és un llibre llegit, és una gravació (àudio, per tant) en la que algú llegeix el text d’un llibre amb l’entonació i les pauses adequades, de manera que qui ho escolti gaudeixi de la mateixa experiència que tindria en llegir el text imprès. Estan pensats per a ser escoltats durant la pràctica d’activitats que requereixen d’atenció visual, o bé per a persones invidents.

Amb un programari text-to-speech integrat en l’Android que empren les tauletes tàctils Kindle, Amazon donaria la possibilitat als lectors d’escoltar el seu llibre en comptes de llegir-lo quan, per exemple, tinguin la vista cansada però vulguin continuar llegint d’alguna manera.

Segons Lukasz Osowski cofundador d’Ivona Software “Durant més de deu anys, l’equip d’Ivona ha estat centrat en crear tecnologies de transformació d’instruccions escrites a orals” afegint al respecte de l’adquisició que “estem emocionats perquè Amazon recolzi el nostre creixement”.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: