Amazon podria llançar un smartphone a la tardor

Compartir

El presentaria al juny, segons informació del Wall Street Journal, que apunta a la inclusió d’una pantalla 3D sense necessitat d’ulleres.

No són nous els rumors que relacionen el llibreter nord-americà amb la fabricació i el llançament d’un smartphone però, a diferència de les altres ocasions, aquest cop se li posa data: seria presentat al juny i posat a la venda al setembre d’aquest mateix any.

Amazon ja disposa de tota una gamma de lectors de llibres electrònics (ebooks) i tauletes tàctils (les famoses Kindle), i recentment ha entrat en el segment del maquinari per a televisors intel·ligents amb el set-top box Fire TV. El més curiós del cas és que ha invertit l’ordre en què normalment les empreses entren en la fabricació de maquinari, tot i que cal tenir en compte que Amazon no és un fabricant corrent.

L’Origen de la Informació és el Wall Street Journal, que cita fonts properes als plans d’Amazon i indica que la companyia de Jeff Bezos ja hauria ensenyat prototips als desenvolupadors.

No cal dir que, d’existir aquest terminal, aquest funcionaria amb la versió personalitzada d’Android que empra Amazon per a tots els dispositius.

Els mitjans que es fan ressò de la notícia destaquen una funcionalitat concreta que inclouria aquest model de telèfon: la pantalla mostraria imatges en 3D i l’efecte seria apreciable sense necessitat d’unes ulleres polaritzades. Una cosa curiosa tenint en compte que la moda del 3D sembla haver desaparegut no només dels cinemes, sinó també -i més encara- dels dispositius electrònics com els telèfons intel·ligents, tablets o ordinadors, en els quals realment mai va arribar a quallar.

El reconeixement de retina per desbloquejar l’aparell i dues càmeres a la part frontal del telèfon per prendre imatges en 3D, serien dos elements més de la configuració, de la qual se’n desconeix el processador, la quantitat de memòria, mida de pantalla o altres factors més habituals.

L’esment de la pantalla 3D fa dubtar de la completa veracitat de la informació del Journal, tot i que fa anys que es rumoreja el possible llançament d’un smartphone d’Amazon, i aquesta és la part més interessant d’aquesta notícia, ja que és la primera que li posa una data concreta i propera en el calendari.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: