Amazon podria muntar la seva pròpia divisió de fabricació de microxips

Compartir

Segons un diari israelià, la companyia de Jeff Bezos podria estar en converses avançades per adquirir la divisió de microxips ARM de Texas Instruments.

Segons afirma el rotatiu israelià Calcalistcitat per l’agència Reuters, Amazon i Texas Instruments (TI) estarien en una fase molt avançada de les converses per a què la companyia de Jeff Bezos es faci amb el negoci de fabricació de microxips mòbils de TI.

Segons Reuters, TI estaria interessada en abandonar el negoci dels microxips per a smartphones i tablets en favor de centrar la seva atenció en el sector de l’automoció, un territori més “verge” i en el qual se li podrien obrir més oportunitats.

Entre els fabricants de processadors per a terminals mòbils trobem rivals molt potents per a TI, com són Samsung (CPUs Exynos), Qualcomm (SnapDragon) o nVIDIA (família Tegra). Un dels fins ara principals clients de TI, Nokia, que ha integrat els desenvolupaments de la companyia texana en alguns models com l’N900 o el seu successor N9, ha vist com el seu mercat es reduïa i, a més, es passava als SnapDragon de Qualcomm.

Amazon és, per ara, el principal client de TI, muntant la seva línia de xips OMAP en els seus lectors d’ebooks i tauletes digitals Kindle.

L’encaix d’una divisió de microprocessadors en la infraestructura d’Amazon no seria fàcil. Una analista de Gartner citada per Reuters no veu la motivació ni la raó en Amazon per adquirir aquest negoci.

Responsables d’ambdues empreses han declinat realitzar comentaris sobre aquestes informacions.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: