Amazon puja el llistó baixant els preus

Compartir

La nova gamma Kindle amb pantalla HD parteix dels 139 dòlars, un preu més que interessant per a un dispositiu amb les seves característiques malgrat les limitacions imposades pel programari. Una de les grans novetats, la pantalla, amb la qual Amazon espera poder comparar els seus models amb la tecnologia Retina d’Apple.

Jeff Bezos mostra orgullós els nous Kindle Fire HDX

Jeff Bezos mostra orgullós els nous Kindle Fire HDX

Amazon ha presentat la seva nova gamma de tablets-lectors d’ebooks Kindle Fire, renovant el model HD de 7 polzades i presentant el nou HDX de 8,9.

Kindle Fire HD

En l’apartat de maquinari munta un processador de doble nucli a 1,5 GHz, Wi-Fi dual band, 16 GB. d’emmagatzematge intern, altaveus estèreo amb suport per a Dolby Digital Plus, i una pantalla HD de 1280×800 de resolució i 216 ppi, un 66% més píxels que l’anterior generació del Kindle Fire.

Pel que fa al programari, el renovat Fire HD utilitza la nova versió del sistema, la 3.0 “Mojito” (nom d’una popular beguda d’origen cubà amb el rom com a base) que aporta novetats exclusives com X-Ray for Music, Prime Instant Video, Second Screen, o X-Ray for Movies and TV.

Kindle Fire HDX, el nouvingut

El nou dispositiu es presenta en dues mides de pantalla, 7″ i 8,9″, amb un potent processador SnapDragon 800 de Qualcomm de quatre nuclis a 2,2 GHz (Amazon afirma que és l’únic tablet amb una CPU funcionant per sobre dels 2 GHz), altaveus estèreo amb suport per a Dolby Digital Plus, i dues càmeres de fotos i vídeo (la del darrere de vuit megapíxels, la davantera sense especificar).

La familia Kindle Fire HDX d'Amazon

La familia Kindle Fire HDX d’Amazon

La pantalla és, sense cap mena de dubte, la pièce de résistance del nou tablet; en la seva versió de 7″ ofereix una resolució màxima de 1920×1200 a 323 ppi, mentre que per al model de 8,9″ és de 2560×1600 a 339 ppi. En comparació, el darrer model d’iPad amb Retina Display ofereix una pantalla de 9,7″ amb una resolució màxima de 2048×1536 a 264 ppi.

El botó mayday és una funcionalitat exclusiva de tots dos models de Kindle Fire HDX que proporciona a l’usuari un “botó del pànic” amb el qual posar-se en contacte amb el servei tècnic d’Amazon per a la resolució de problemes amb el seu tablet, set dies a la setmana, vint-i-quatre hores al dia.

El servei és gratuït i inclòs des de la compra a tots els models de Kindle Fire HDX.

El preu del Kindle Fire HDX és de 229 dòlars per a la versió de 7 “(329 dòlars per la versió amb suport per 4G) i 379 dòlars per a la versió de 8,9” (479 si hi incloem connectivitat 4G).

El programari

El problema de la gamma Kindle d’Amazon és el programari. El seu sistema operatiu és un Android però ‘retallat’ i adaptat a les necessitats concretes del llibreter nord-americà. Per exemple, la botiga d’aplicacions a la qual té accés no és el Play de Google, si no la botiga pròpia d’Amazon, en la qual només hi trobem una part de la gran col·lecció d’apps disponibles al Play.

Si l’usuari posseïdor d’un Kindle vol descarregar i instal·lar utilitats de tipus generalista com Google Drive o QuickOffice, li és impossible, havent de remetre’s només a les opcions proporcionades per Amazon.

La nova versió, inclosa tant en el Kindle Fire HD com en l’HDX, és la 3.0 “Mojito “, que inclou novetats en el terreny de l’accés als continguts. Aquest és el gran objectiu últim d’Amazon: el preu dels tablets -especialment dels més econòmics- és molt ajustat per guanyar en aquest aspecte a la seva competència, buscant generar beneficis amb la venda de continguts (llibres, pel·lícules, música).

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: