Amazon vol entregar la mercaderia abans de que la compris

Compartir

La companyia de Jeff Bezos ha patentat un sistema pel qual, i mitjançant prediccions, “acosta” el producte que estima podrà comprar el seu client durant el futur proper, arribant a ficar-lo ja embalat i etiquetat en un camió de repartiment i només esperant l’ordre de compra.

Segons informa el Wall Street Journal a través del seu bloc Digits, la llibretera nord-americana ha aconseguit una patent sobre un sistema per preveure les properes vendes a un consumidor i, d’aquesta manera, “acostar” l’ítem que probablement la persona comprarà a la seva adreça de lliurament per reduir el temps que el client triga en rebre el producte.

Segons indica l’article del Journal, per a Amazon un dels principals handicaps de les botigues en línia respecte a les físiques és, precisament, el temps de lliurament dels productes, que pot arribar a ser de setmanes en el cas de comerços situats en diferents països.

La proposta de la companyia de Jeff Bezos es basa d’una banda en la seva capacitat d’extrapolar perfils de compres a través dels seus sistemes informàtics, els mateixos que ens recomanen nous productes que ens podrien interessar després d’haver adquirit quelcom a la mateixa Amazon.

A partir d’aquí, el que es fa -i mentre se suposa que el client està meditant durant uns dies si compra o no finalment l’article- és “apropar” el producte ja embalat a l’adreça de lliurament, enviant-lo a un magatzem intermedi proper o, fins i tot -i és de suposar que depenent del tipus de producte- un camió de repartiment.

És previsible que el nou sistema entri en funcionament als Estats Units, país natal d’Amazon i en el qual la companyia disposa d’una vasta xarxa logística, encara que sense data assenyalada. El que està menys clar és quan es començaria a desplegar en altres països o, si més no, si arribarà a fer-ho algun dia.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: