Amb Firefox OS la guerra dels cercadors podria passar als mòbils

Compartir

Mozilla aposta per Bing, amb el que aquest podria robar usuaris a Google gràcies a la nova plataforma software de la Fundació per a telèfons mòbils.

Si bé, i amb l’excepció de si sorgeix una tecnologia altament disruptiva, la “guerra dels cercadors” que enfronta d’una banda a Google i per l’altra a Microsoft i Yahoo! principalment, es troba en un llarg període de manteniment de l’estatus quo, amb Google acaparant un 85% del mercat mundial més o menys i tots els seus rivals el restant 15%, a mitjà termini Firefox OS podria introduir un interessant desequilibri cap al costat dels aspirants.

Tot dependrà de l’èxit que tinguin els smartphones que munten aquesta nova plataforma, ja que el seu cercador per defecte té moltes possibilitats de ser el Bing de Microsoft donada la bona sintonia que existeix entre la companyia de Redmond i que ha portat a Bing a ser el cercador per defecte de Firefox en futures versions.

Com això no és en absolut de l’interès de Google, tal conjuntura podria dur als nois de Sergey Brin i Larry Page a revisar la seva manera de procedir amb les operadores, i cedir a certes demandes (vegis l’anomenada “taxa Google”).

Fins ara, en el terreny mòbil podem parlar de guerra de plataformes i, fins i tot, de navegadors, però això dels cercadors semblava que no era un conflicte “de primera divisió” en smartphones i tablets. L’entrada en escena de Firefox OS pot escalfar (i molt) aquest particular conflicte, tan estès entre els navegadors i plataformes de sobretaula, encara que al cap i a la fi, acabi resultant el mateix conflicte malgrat que a travès de plataformes diferents.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: