AMD anuncia placa base compatible amb processadors x86 i ARM

Compartir

AMD entra amb força en el segment dels microprocessadors ARM per a servidors amb una solució que permet tant utilitzar aquesta arquitectura, com xips x86.

La fabricant nord-americana ha obviat el camí habitual d’entrada al món dels xips ARM, que són els dispositius mòbils, i ha decidit anar a atacar directament un sector en el qual encara queda molta feina per fer als microxips d’aquesta arquitectura: els servidors, i malgrat que les seves solucions també estaran disponibles per a sistemes encastats (embedded) i sistemes d’escriptori, és sens dubte el dels servidors seu principal objectiu.

I ho fa amb un nou concepte, el de “computació ambidextra“, que consisteix en plaques base compatibles a nivell de pins tant amb els processadors ARM de 64 bits com amb els x86 de la companyia.

D’aquesta manera, el client només ha de triar la plataforma amb la qual treballarà, ja que un cop adquirida la placa base, pot muntar el xip que vulgui o, fins i tot, canviar d’arquitectura al cap d’un temps si així ho prefereix.

I quan podrem veure aquesta meravella en acció? Fora de les demostracions d’AMD, el 2015 es començaran a comercialitzar els primers SoC (System on a Chip) i APU’s (Accelerated Processing Unit) del Projecte SkyBridge, i el 2016 les primeres CPU K12 d’arquitectura ARM de 64 bits i alt rendiment.

Una de les noves plaques base d'AMD, preparades per rebre tant xips x86 com ARM

Una de les noves plaques base d’AMD, preparades per rebre tant xips x86 com ARM

AMD busca la “porta del darrere” de l’expansió dins l’ecosistema de fabricants ARM, probablement per evitar enfrontar-se directament i oberta amb els ben establerts fabricants de solucions per a smartphones i tablets, com Qualcomm i NVIDIA, que podrien limitar molt el seu èxit.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: