AMD lliurar? ordinadors complets als seus clients corporatius

Compartir

De moment només hi ha disponibles màquines de sobretaula, tot i que aviat hi haurà també portàtils. Es vendran sota el segell d’altres companyies com Dell o HP i es podran conjuntar amb altres components no AMD.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Orientats inicialment a petites i mitjanes empreses, AMD ha anunciat els primers ordinadors completament acoblats sota la marca d’aquest fabricant de xips i que podran vendre com a propis altres fabricants i integradors.

AMD Business Class és el nom amb el qual es coneix aquesta nova oferta que s’emmarca en una tendència que els seus més directes rivals (Intel i VIA) ja van encetar amb els seus respectius models d’ultraportàtils, i que no és altra que els fabricants de xips i xipsets construeixin màquines senceres per a determinats nínxols de mercat, en aquest darrer cas el dels països en vies de desenvolupament i els entorns educatius dels països desenvolupats.

Entre les marques més reconegudes que empraran la solució "claus en mà" d’AMD o que estan sospesant el seu ús s’hi troben Dell, HP o Acer. De moment només es troben disponibles models de sobretaula, però hi haurà portàtils tan aviat com la propera plataforma d’AMD per a aquestes màquines -coneguda amb el nom en codi Puma- surti al mercat.

En aquestes plataformes s’hi podran barrejar components d’altres fabricants sense problemes, com per exemple les targes gràfiques Nvidia, preferides per molts a les ATI d’AMD. Els processadors emprats per a aquestes màquines seran els darrers desenvolupaments amb dos, tres i quatre nuclis (Athlon X2, Phenom X3 i Phenom X4 respectivament).

Guillem Alsina