Analista de mercat especula amb la possibilitat que Apple o Google creïn les seves pròpies operadores

Compartir

La compra de la nord-americana Sprint per part d’un d’aquests dos fabricants de plataformes de programari i de smartphones, és la principal aposta de Jeff Kagan, que també contempla la possibilitat que les dues empreses es converteixin en revenedores d’ample de banda d’AT&T i de Verizon.

En una excel·lent columna d’opinió publicada a l’E-Commerce Times, Jeff Kagan -analista de la indústria de les telecomunicacions-afirma que l’entrada d’Apple i Google en el negoci de les xarxes de dades en telefonia mòbil és, per a ell, qüestió de temps, i que només queda saber quan i com es produirà.

Entre les possibles maneres de materialitzar-ho, Kagan ha examinat la possibilitat que una d’aquestes dues empreses adquireixi Sprint, una operadora de telefonia mòbil nord-americana considerada la tercera del país després d’AT&T i Verizon, però que en aquests darrers anys s’ha quedat més estancada en el mercat.

Kagan afirma que una operació d’aquesta mena comptaria amb la potència de dotar a una cosa ja establerta com és Sprint, d’un nom de molt pes en la indústria com és Google o Apple.

L’altra opció que poden afrontar les dues multinacionals és la de revendre part del trànsit de dades de les dues principals rivals de Sprint, les abans esmentades AT&T i Verizon, sota una marca pròpia.

De les dues empreses, Google és l’única que ha realitzat experiències pilot per oferir serveis de connectivitat i accés a Internet per cable. Si es portés a terme, la maniobra allunyaria aquestes empreses d’estar a mercè de les operadores en qüestions com la neutralitat de la Xarxa o el pagament per ús de serveis.

Repeteixo un cop més que l’article de Kagan, no per interessant, deixa de ser una opinió personal encara que, això sí, fonamentada en un profund coneixement de la indústria de les telecomunicacions.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: