Android 4.0, ja disponible per a PCs

Compartir

Gràcies al projecte Android-x86 i a la col·laboració d’Intel, ja tenim una primera release candidate que podem descarregar i provar en les nostres màquines.

El projecte Android-x86 comença a guanyar més importància d’ençà que Intel li va donar el seu suport i va començar a contribuir amb codi font al seu desenvolupament, i la prova d’això és que les noves versions se succeeixen amb més rapidesa; si abans hi havia un retard considerable que feia deixar els diferents projectes en fase de desenvolupament mentre es començava amb la nova versió de torn, ara ja disposem d’una primera release candidate d’Android 4.0 ICS basada en la versió 4.0.3 d’aquest sistema.

Entre les novetats genèriques d’aquesta nova versió, hi tenim suport multitouch, Wi-Fi, àudio, Bluetooth i per a l’acceleròmetre de l’ordinador. En les plataformes maquinari Radeon d’AMD i xipsets gràfics d’Intel, també disposem d’acceleració OpenGL per maquinari.

La nova versió d’Android 4.0 per a plataformes x86 es pot descarregar, en estat de release candidate i en format ISO, per a diferents tipus de màquines com els netbooks Eeepc d’Asus o per a màquines que empren la plataforma Brazos d’AMD, encara que dels altres llocs proposats per a descàrregues amb les nightly builds (compilacions diàries) podem descarregar imatges genèriques per a qualsevol maquinari x86, incloent-hi portàtils convencionals i màquines de sobretaula.

Una bona manera, doncs, d’experimentar amb aquest sistema operatiu que pot constituir una alternativa lleugera al nostre sistema d’escriptori en determinats moments, ja sigui aquest Windows, Mac OS X* o GNU/Linux.

Més informació

Lloc web del projecte Android-x86

No hem trobat referències al seu funcionament en ordinadors Apple, i si pot provocar algun tipus de dany als sistemes de fitxers del sistema operatiu Mac OS X, pel què recomanem anar amb compte, informar-se bé abans de fer res, i posar-se en contacte amb els responsables del projecte per a buscar suport i, a posteriori, transmetre’ls els resultats de les proves.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: