Disponible el codi font d’Android 4.0 per a x86

Compartir

Ofereix suport per a l’acceleració per maquinari en la plataforma AMD, però encara li falten coses bàsiques com el suport per a so o la xarxa ethernet.

A més de per a smartphones ARM, ara Android 4.0 ICS ja està en mans dels desenvolupadors per a x86

A més de per a smartphones ARM, ara Android 4.0 ICS ja està en mans dels desenvolupadors per a x86

El projecte Android-x86 -encarregat d’unir els esforços dels desenvolupadors per a crear versions del sistema operatiu de Google adaptat a màquines d’aquesta arquitectura hardware- ha rebut el codi font de la versió 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS), amb el què aquest grup pot començar a treballar en la seva adaptació a netbooks, sobretaules i tablets que emprin xips de tal arquitectura.

En el passat, i amb anteriors versions del mateix sistema de les quals se’n va alliberar el codi font (totes menys la 3.x), Android-x86 ja va anar oferint imatges ISO amb la plataforma programari de Google adaptada a diversos tipus de màquina molt comuna com els Eee PC d’Asus.

D’aquesta versió 4 ja en tenim una ISO de demostració adaptada a la plataforma maquinari Brazos d’AMD, suportant l’acceleració per maquinari, però a la que encara li manquen molts elements. Així, per exemple, no disposa de suport per a so, ni tarja de xarxa ethernet (per cable), o càmera web i de fotos.

Un altre punt destacable que encara no suporta és l’acceleració per maquinari per als xips Intel. Els xips Brazos són la competència directa de la plataforma Atom d’Intel, constituint un SoC (System on a Chip, un sistema complet en una sola pastilla, amb CPU i tarja gràfica en un sol xip).

Ara només queda esperar les adaptacions que l’equip de desenvolupadors independents realitzarà d’aquesta versió d’Android per a diferents models de màquina de diversos fabricants, i que aniran sent publicades a la mateixa web d’Android-x86.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: